Нове сучасне обладнання – точна діагностика

У Білоцерківську міську лікарню №2 придбано сучасну рентгенівську діагностичну систему. Її функціональні можливості дозволяють прискорити та поліпшити якість обстеження та діагностики, а отже і визначити лікування. Рентген-апарат придбано за кошти міського бюджету через систему «Прозорро». Вартість склала майже 2,3 млн грн.

 

Новий рентгенівський апарат був дуже потрібний лікарні, і нині він обслуговує пацієнтів приймального відділення та цілодобового травматологічного пункту. Попередній апарат вже відпрацював свій термін експлуатації й останнім часом часто виходив з ладу. Крім того, якість і точність знімків була незадовільною. А пацієнтам з травмами потрібно було чекати в коридорі, коли роздрукують знімок на плівці.

 

Нове устаткування має аналогову і цифрову частину. Тобто можна робити як знімки на рентгенівській плівці, так і роздруковані на папері, а також зберігати зображення на електронні чи цифрові носії (флешку чи диск). Крім того, новий апарат володіє вищою пропускною спроможністю, що дозволить уникнути черг перед кабінетом, оскільки тепер обслуговування одного пацієнта займає близько 5 хвилин.

 

Олена Шапочкіна, в.о. завідуючої рентгенологічного відділення міської лікарні №2, відмітила: «Якість знімків на новому обладнанні краща, адже технології йдуть вперед. Тепер ми маємо змогу обирати різні режими обстеження, коригувати контрастність та яскравість, існує функція збільшення необхідної зони зображення. Все це надає можливість отримати точну і повну інформацію про захворювання чи травму пацієнта».

 

Обстеження пацієнта, роздрук знімку на папері та його збереження на носій пацієнта - є безкоштовними.

 

Варто зазначити, що приміщення, в якому працює новий рентген-апарат, в минулому році було відремонтовано. А зараз тривають ремонтні роботи перед кабінетом рентгенологічних досліджень. Усі поліпшення в медичній галузі, а саме відкриття нових амбулаторій, придбання нового сучасного обладнання, ремонти приміщень – є пріоритетними напрямками у діяльності міської влади та спрямовані на підвищення якості надання медичних послуг, а також створення комфортних умов для лікарів та пацієнтів.

Нове сучасне обладнання – точна діагностика


Опубліковано: 16 січня 2018 року
Поділитися