Нова прибудинкова територія біля будинку на бул. Олександрійському, 145

У нашому місті сотні багатоквартирних будинків, у яких проживають тисячі містян. Щодня, йдучи на роботу, магазин, різноманітні установи та й просто відпочиваючи,  білоцерківці проходять сотні метрів як власних прибудинкових територій, так й суміжних.

Зазвичай на прибудинковій території з фасадного боку розташовані під’їзні шляхи до будинку, стихійні чи спеціальні автостоянки, дитячі майданчики, а з тильної сторони зелені насадження чи присадибні ділянки. Розмір прибудинкової території переважно складається історично і залежить перш за все від щільності забудови. 

Для кожного мешканця будинку не залежно чи то велика територія, чи зовсім маленька, головне, аби там, де вони рухаються, де граються їхні діти було комфортно, безпечно й, звичайно, красиво. Тому, це є актуальним питанням для міської влади. Щорічно проводяться численні як капітальні, так і поточні ремонти прибудинкових територій міста. Першочергово звертається увага на ті ділянки, де покриття потребує якнайшвидшого ремонту. Використовуються не тільки асфальтне покриття, й тротуарна плитка, яка є зручною в експлуатації.

Наприклад, позаминулого тижня було проведено капітальний ремонт прибудинкової території будинку на бульварі Олександрійському, 145.

Наразі департамент житлово-комунального господарства працює над організацією проведення ремонтних робіт 110 прибудинкових територій на суму близько 19 млн грн (з них: безпосередньо на роботи буде витрачено 18 млн грн,   на проєктно-кошторисну документацію, проведення геодезії - близько 1 млн грн).

Вже розроблено 47 проєктів, які невдовзі почнуть реалізовуватися. Виконано ремонт - 32 прибудинкових територій.  

Відеосюжет до новини тут


Опубліковано: 07 липня 2020 року
Поділитися