Нова дорога на вул.Січневого прориву

Нещодавно завершилися роботи по капітальному ремонту дорожнього покриття вул.Січневого прориву. Протягом багатьох років стан цієї дороги був критичним. Міською владою було розпочато ремонтні роботи в 2015 році. Спочатку було відремонтовано ділянки, які розташовані ближче до житлово сектору.

Проте, розбите дорожнє покриття частини вулиці, де розміщені підприємства, не давало безпечних та комфортних умов для руху транспорту. В 2019 році було розроблено відповідну проектно-кошторисну документацію для ремонту цієї дороги, яка передбачала впровадження новітніх технологій, застосування сучасних сумішей для дорожнього покриття тощо. Це дало змогу привести дорогу до сучасних міжнародних та національних стандартів. Відтепер покриття зможе витримувати багатовантажний тарнспорт, передбачається, що строк його служби становитиме 15 років.

Крім того, на даній дорозі застосовано цікавий підхід щодо зливоприймачів стічних вод. Вони мають боковий скид води, це дозволяє краще проводити їх обслуговування без виходу на проїжджу частину та покращує якість укладеного дорожнього покриття через відсутність отворів.

Отож, наразі проведено відповідні  роботи на частині вулиці, де розміщені підприємства. Довжина відремонтованої ділянки близько одного кілометра.

Варто наголосити, що спочатку, згідно із ПКД, вартість робіт становила близько 11 млн грн. Після проведених відкритих торгів Білоцерківській міській раді вдалося заощадити  майже 2 млн грн.

Робота на цій дорозі є прикладом співпраці міської ради та департаменту житлово-комунального господарства із підприємцями Білої Церкви. Місто забезпечило вкладання якісного покриття, а підприємства, які розміщені на цій вулиці – власним коштом облаштували заїзди до свої територій, оскільки ці зони є прилеглими територіями підприємств, за які вони відповідають.

Роботи на цій вулиці не завершені. Поетапно проводитиметься реконструкція дорожнього покриття й далі. 

Детальніше про нову дорогу на вул. Січневого прориву ви маєте можливість переглянути у відеосюжеті


Опубліковано: 03 липня 2020 року
Поділитися