Невдовзі буде визначено розрахунок використання коштів пайової участі забудовників у створенні інфраструктури Білої Церкви

    29 березня в м. Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту регуляторного акту – рішення Білоцерківської міської ради «Про внесення змін до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2011 року №454-17-VI «Про встановлення порядку залучення, розрахунку і використання коштів пайової участі замовника (забудовника) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Біла Церква»

 

    Розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури міста вимагає комплексного рішення багатьох проблем, пов'язаних з поліпшенням її технічного стану та подальшим оновленням. Будівництво та реконструкція об'єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального господарства, проведення робіт з благоустрою міста  фінансується за рахунок коштів міського бюджету. Пайові внески інвесторів (замовників) за право реалізувати проект будівництва на території міста дає можливість компенсувати витрати бюджету міста на відтворення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, залучити замовників до благоустрою території міста. На даний час є необхідність збільшення надходжень до бюджету міста для фінансування створення та розвитку інженерної-транспортної та соціальної інфраструктури. Тому виникла доцільність запровадження єдиних норм для усіх замовників, які мають намір укласти договір про пайову участь у розвиток інфраструктури міста.

    В ході заходу виступив заступник міського голови Валерій Гнатюк відмітив, що даний проект розроблений з метою коригування порядку залучення, розрахунку і використання коштів пайової участі замовника (забудовника) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Біла Церква в частині застосування його положень стосовно будівель культурної та релігійної діяльності.

 

Реалізація запропонованого регулювання буде здійснюватись шляхом впровадження наступних заходів:

- застосування єдиного підходу при розрахунку розміру пайової участі, визначеного у встановленні розміру коштів замовників, що залучаються до розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста;

- чітке врегулювання прав та обов’язків сторін у рамках договорів про пайову участь забудовників у розвитку інфраструктури міста.

 

   Головним розробником документа є відділ капітального будівництва Білоцерківської міської ради.

   Даний проект рішення та аналіз його регуляторного впливу розміщенні на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради (https://bc-rada.gov.ua) .

 

    Заступник міського голови відмітив, що зауважень та пропозицій по вищезазначеному регуляторному акту на даний час не надходило. Всі бажаючі мають право ознайомитися з документом та внести необхідні зміни або пропозиції, які будуть прийняті до уваги. Надалі проект регуляторного акту буде направлено до Державної регуляторної служби України для реєстрації пропозицій по ньому, винесено на розгляд профільної депутатської комісії та на чергову сесію Білоцерківської міської ради.

 

    В заході взяли участь заступник міського голови Інна Новогребельська, начальник відділу капітального будівництва міської ради Людмила Денисова, представники ряду управлінь та відділів міської ради.

 

 


Опубліковано: 29 березня 2017 року
Поділитися