Назустріч морю

08 серпня 2017 року 55 дітей з сімей учасників АТО вирушили на відпочинок до Чорного моря. Третій рік поспіль Білоцерківський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді організовує поїздку хлопчиків та дівчаток до дитячого табору «Прибережний», розташованого в мальовничому смт Лазурне Скадовського району Херсонської області, безпосередньо на морському узбережжі. Для сімей учасників АТО цьогорічний дитячий відпочинок вдалося зробити повністю безкоштовним. Путівки до дитячого табору «Прибережний» були придбані за рахунок міського бюджету, а за сприяння Білоцерківської волонтерської групи було залучено спонсорські кошти, які покрили витрати на проїзд дітей. Формування списків дітей на відпочинок відбувалося в тісній співпраці з громадськими організаціями «Рада матерів та дружин учасників АТО» та «Асоціація учасників АТО».

 

Організація відпочинку для дітей – лише один з напрямків здійснення соціальної та психологічної підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей серед тих, які передбачені в роботі Центру. Від початку антитерористичної операції на сході України спеціалісти Білоцерківського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють планомірну роботу щодо вивчення потреб учасників АТО і членів їхніх сімей, інформують їх про наявні в місті можливості для даної категорії та сприяють у наданні їм необхідної допомоги. За цей період вивчено потреби 843 учасників АТО і знайдено можливості надання підтримки щодо їх забезпечення.

 

Індивідуальна в кожному окремому випадку, ця підтримка може полягати у сприянні надання матеріальної допомоги та залучення можливостей спонсорів у вирішенні нагальних проблем сімей учасників АТО, супроводі в оформленні документів та отриманні належних пільг, організації лікування, оздоровлення та дозвілля учасників АТО та членів їх сімей, юридичних та психологічних консультаціях тощо. Окремо проводиться робота з сім’ями загиблих воїнів.

 

У рамках реалізації міської комплексної Програми соціального захисту та реабілітації учасників бойових дій, інвалідів війни на 2016-2020 роки, в лютому поточного року при Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочала роботу Служба підтримки ветеранів, учасників бойових дій та членів їх сімей. Продовживши ведення налагодженої фахівцями Центру індивідуальної цільової роботи з учасниками АТО та членами їхніх сімей, спеціалісти Служби достатньо уваги приділяють проведенню масових заходів, метою яких є створення умов для соціально-психологічної адаптації ветеранів та ресоціалізації їх у мирному житті. За 6 місяців було організовано близько 20 таких заходів, в яких взяли участь майже 800 осіб. Це і низка спортивних заходів, як-то змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я», футбольний матч для учасників АТО, турнір зі спортивної риболовлі, активний відпочинок на ковзанках, роллердромі та в боулінг-клубі, і цикл заходів під девізом «Мистецтво єднає», а саме колективне відвідання концертів Наталії Могилевської та гуртів «Океан Ельзи» і «Время и стекло», спільний перегляд концертної програми в Будинку органної та камерної музики, вистави музично-драматичного театру ім. П.К.Саксаганського і художнього фільму в кінотеатрі ім. О.Довженко, і різноманітні семінари та тренінгові заняття за участю спеціалістів Центру відновлення й адаптації військовослужбовців та їхніх сімей, громадської організації «Центр захисту інтересів ветеранів, інвалідів, учасників АТО» та Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Спеціалісти Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які  супроводжували групу, повідомили: вранці 9 серпня дівчатка та хлопчики благополучно дісталися до табору і вже освоюються на новому місці. Попереду в них 14 днів, насичених новими враженнями, які разом з цілющим морським повітрям та південним сонцем дозволять дітлахам накопичити достатньо сил до нового навчального року. Щасливого відпочинку!

Назустріч морю


Опубліковано: 09 серпня 2017 року
Поділитися