Найуразливіші верстви населення – категорії людей, які потребують посиленої уваги влади та повного забезпечення соціальними послугами

Під час апаратної наради голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк заслухав питання щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення.

- Сьогодні для найбільш уразливіших верств населення працівниками відповідних служб надається широкий спектр послуг задля створення комфортних умов їх життя, - зазначив Анатолій Присяжнюк. - Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України на Київщині, влада приділяє увагу одиноким людям, інвалідам, ветеранам. Це категорії соціально незахищених громадян, які потребують допомоги та підтримки держави.

Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Леонід Мартинюк, наразі в регіоні функціонує 34 територіальних центри соціального обслуговування, які надають соціальні послуги громадянам, що опинилися в складних життєвих обставинах: одиноким, непрацездатним громадянам, інвалідам. При зазначених центрах діє 37 відділень соціальної допомоги вдома. Окрім того, при терапевтичних центрах функціонує 28 пунктів видачі одягу і взуття.

- Робітники соціальних служб надають адресну допомогу кожному жителю області, який цього потребує. Це близько 60 різних видів послуг для одиноких та пристарілих громадян, а саме прибирання, прання, приготування їжі, доставка продуктів харчування, ліків, - сказав Леонід Мартинюк.

Також під час апаратної наради начальник служби у справах дітей та сім’ї Сергій Андріяш, доповів про становище проблемних сімей в області, а також роботу служб щодо їх раннього виявлення та вчасного надання їм підтримки.

- В рамках реалізації соціальних ініціатив, зусилля влади спрямовані на зниження числа сиріт та забезпечення кожній дитині можливість виховуватися в сім’ї, - зазначив Сергій Андріяш. – Це ті молоді громадяни, яким сьогодні потрібно приділяти значно більше уваги задля їх успішного майбутнього та повноцінного розвитку.

У свою чергу губернатор Київщини наголосив, що сьогодні завдяки зусиллям влади, в регіоні ведеться активна робота сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

- Для кожної дитини важливо, щоб вона виховувалася саме у сімейній атмосфері. Сьогодні працівники соціальних служб повинні проводити роботу з проблемними сім’ями, а в разі необхідності залучати до надання відповідної допомоги кваліфікованих спеціалістів, - зазначив Анатолій Присяжнюк. - Соціальні ініціативи Президента України зорієнтовані на покращення захисту й розвитку сім'ї та дитини, тому завдання влади забезпечити всі умови аби кожна дитина виховувалася в сім’ї.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 16 жовтня 2013 року
Поділитися