Навчання аварійно-рятувальної команди аеродрому «Біла Церква»

02 червня в м. Біла Церква на території комунального підприємства «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» відбулося проведення спільного повномасштабного навчання аварійно-рятувальної команди аеродрому «Біла Церква» на тему: «Евакуація екіпажу з аварійного повітряного судна АН-12 в умовах пожежі авіадвигуна №2».

 

В ході заходу перед присутніми виступив директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» Сергій Кандауров. Він зауважив, що головною метою даного навчання є перевірка готовності аварійно-рятувальної команди аеродрому до спільних дій та ефективної взаємодії з  державним пожежно-рятувальним загоном ГУ ДСНС України у Київській області, Білоцерківською станцією екстреної медичної допомоги у разі виникнення авіаційної події на території аеродрому.

 

Також, Сергій Кандауров відмітив, що для якісного проходження навчання необхідне практичне відпрацювання «Авіаційного плану» для усунення на практиці можливих недоліків та виконання окремих дій, що можуть виникнути в реальних аварійних ситуаціях.

 

Учасники повномасштабного навчання відобразили на практиці виникнення аварійної ситуації (пожежі) на повітряному судні АН-12, забезпечили супроводження транспортних засобів, що здійснюють гасіння умовної пожежі, евакуацію екіпажу, медичний супровід постраждалих та ін.

 

В навчанні взяли участь аварійно-рятувальна команда аеродрому «Біла Церква», Державно-пожежний рятувальний загін ГУ ДСНС України у Київській області, представники ряду авіакомпаній України, Білоцерківського відділу поліції Головного управління  Національної поліції України в Київській області, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради та Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги.

Навчання аварійно-рятувальної команди аеродрому «Біла Церква»


Опубліковано: 02 червня 2017 року
Поділитися