Наші школярі отримали перші паспорти нового зразка

Відповідно до законодавства України розпочато  оформлення та  видача паспортів  громадянина України, що містить безконтактний електронний носій із біометричними даними.

Школярі Білої Церкви стали одними з перших, хто отримав документи нового зразка. 16 лютого 18 юних білоцерківців, яким виповнилося 16 років, стали повноцінними  громадянами України.

«Це знаменна подія у вашому житті і, навіть, якщо ви ще не усвідомлюєте цього, цю подію пам’ятатимете багато років. Ви стали першими в місті, хто отримав документ європейського зразку.  Я вірю, що це ваш крок до життя за європейськими  стандартами та цінностями.  Відтепер на вас також лежить відповідальність за майбутнє країни. Ми разом  маємо розвивати нашу країну, відстоювати та захищати її цілісність і волю. Бажаю вам не схибити в дорослому житті та зробити все можливе, що всі ми пишалися нашою Україною» -  відмітив міський голова Геннадій Дикий  та виконав почесну місію  - вручив школярам паспорти.

Слова вітань новим громадянам України та побажання високих досягнень висловили начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик,  завідувач сектору кадрового забезпечення та антикорупційного моніторингу Управління державної міграційної служби Київської області І.Француз.

Слід зазначити, що біометричними називають документи, що посвідчують особу та містять електронний носій інформації. На ньому записано інформацію про біометричні дані власника документу з метою його ідентифікації. Вважається, що такі документи найбільш захищені від підробок та виключають можливість користування ними будь-якою особою, окрім власника.

Згідно  законодавства паспорти громадянина України, які видавалися раніше мають необмежений строк дії, а тому, навіть  після провадження документів нового зразка такі паспорти залишаються чинними. Замінювати їх на біометричні – це право, але не обов’язок кожного громадянина України.



Опубліковано: 16 лютого 2016 року
Поділитися