Нарада по організаційному забезпеченню мобілізаційних заходів у місті та підведенню підсумків роботи з цивільного захисту населення міста в 2015 році

15 січня в м. Біла Церква відбулася нарада по організаційному забезпеченню   мобілізаційних  заходів у місті та підведенню підсумків роботи з цивільного захисту населення міста в 2015 році. Провів нараду міський голова  Г.Дикий.

Міський голова наголосив, що на даний час наша держава знаходиться фактично в стані бойових дій на сході країни, тому, завданням кожного з нас є виконання всіх поставлених завдань державою. Білоцерківці, як і всі громадяни України, повинні відповідально ставитися до мобілізаційних заходів, які проводяться в місті та виконувати завдання по цивільному захисту населення. Наголосив, що особлива відповідальність лежить на керівниках підприємств, організацій і установ усіх форм власності, оскільки вони повинні забезпечити неухильне виконання законодавства України.

В ході наради в.о. військового комісара Білоцерківського військового об’єднаного комісаріату О.Ігнатенко поінформував про затверджений план заходів щодо забезпечення обліку всіх військовозобов’язаних білоцерківців  у військовому об’єднаному комісаріаті. Зазначив, що вже проведена певна робота із керівниками органів місцевої влади, підприємств, організацій та установ різних форм власності по уточненню списків військовозобов’язаних віком від 20 до 60 років. Даним особам необхідно з’явитися до Білоцерківського військового об’єднаного комісаріату для проходження медичного огляду та визначення призначення на воєнний час. Акцентував увагу на відповідальності керівників підприємств, відповідно із законодавством України, у разі порушення порядку військового обліку, мобілізаційної підготовки  та мобілізаційної готовності. А також на кримінальній відповідальності військовозобов’язаних у разі ухилення від обліку та призову.

Під час заходу міський голова відмітив, що аналіз сьогодення та подій, що сталися в Україні та у світі, протягом останніх років, підтверджує зростання актуальності цивільного захисту. Надзвичайні ситуації спостерігаються, практично, у всіх сферах діяльності людини і набувають більшої гостроти.

Слід зазначити, що минулий 2015 рік, нажаль, для нашого міста став одним із складних за останні роки через серйозні події, які відбулися як на території міста, так і за його межами.  Зокрема, у червні минулого року, внаслідок пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі Київської області, відбулося забруднення шкідливими речовинами повітря в місті; у вересні – у зв’язку із засушливими погодними умовами  виникла реальна загроза повного припинення централізованого водопостачання до міст Біла Церква та Умань;  у жовтні 2015р.- через два пошкодження труб магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ  - місто» могла виникнути надзвичайна ситуація; у листопаді – відбулося захворювання домашніх тварин на особливо небезпечну інфекційну хворобу - африканську чуму свиней. Міський голова наголосив, що тільки завдяки злагодженості дій відвідних підрозділів в Білій Церкві не сталося справжніх надзвичайних ситуації.

Міський голова Г.Дикий також наголосив присутнім на необхідності проведення заходів щодо підготовки персоналу до дій в умовах можливого виникнення надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків. Зупинився на питанні приведення до відповідної готовності основних захисних споруд, які знаходяться  на балансі підприємств, установ і організацій різних форм власності та  ін.

В ході наради начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Ю.Кузнецов доповів про підсумки роботи з цивільного захисту м.Біла Церква в 2015 році та окреслив основні завдання на 2016р.

В нараді взяли участь секретар міської ради Б.Смуток, керуючий справами виконавчого комітету міської ради М.Антонюк, керівники міських підприємств, організацій, установ різних форм власності,  представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 15 січня 2016 року
Поділитися