На засіданні виконкому: розглянуто питання життєзабезпечення громади

09 травня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Буде встановлено меморіальні дошки двом загиблим Героям

 

На жаль, сьогодні ми втрачаємо найкращих синів і дочок, через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Памʼять про білоцерківських Героїв, які загинули, захищаючи свободу та територіальну цілісність України, увіковічують у меморіальних дошках. У нашій громаді їх встановлюють на навчальних закладах, де вчилися Герої.

Із ініціативою щодо встановлення меморіальних дощок на честь свої випускників до виконавчого комітету звернулися Білоцерківський природничо-математичний ліцей-гімназія № 16 ім. М.О. Кириленка та Білоцерківська гімназія-початкова школа № 7 ім. генерал-полковника Г.Воробйова.

 

На фасаді ліцею-гімназії № 16 встановлять пам’ятну дошку Миколі Васильовичу Дмитруку,  а гімназії-початкової школи № 7 - Дмитру Іллічу Румянцеву. 

 

 

Утворено Координаційний центр – орган, орган, який визначатиме шляхи і способи вирішення проблемних питань внутрішньо переміщених осіб.

 

З метою ефективного розгляду проблемних питань внутрішньо переміщених осіб та захисту прав населення, що постраждало від військової агресії російської федерації проти України, виконавчий комітет міської ради утворив у Білоцерківській міській територіальній громаді Координаційний центр взаємодії з внутрішньо переміщеними особами при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради.

 

Доповідаючи питання керуюча справами виконавчого комітету міської ради Анна Олійник зауважила:  «З листопада 2022 року при виконавчому комітеті діяла робоча група з питань внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні держава декларує створення Координаційних центрів взаємодії з внутрішньо переміщеними особами. Тому, з метою виконання державного рішення та на виконання протоколу Білоцерківської військової районної адміністрації запропоновано створити відповідний Координаційний центр».

 

 Основними завданнями Координаційного центру є:

- сприяння координації діяльності з питань реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- визначення шляхів і способів вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- поширення інформації про діяльність Координаційного центру.

 

Координаційний центр відповідно до покладених на нього завдань має:

- проводити аналіз стану справ та причин виникнення проблем, що виникають під час реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

-  проводити моніторинг стану виконання завдань з реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- визначати шляхи і способи вирішення проблемних питань щодо реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- брати участь у розгляді та розробленні проектів актів з питань реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- розробляти за результатами своєї роботи рекомендації та пропозиції щодо першочергових дій стосовно реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

 

Свої засідання Координаційний центр проводитиме у разі потреби. Пропозиції та рекомендації напрацьовані ним  можуть бути реалізовані шляхом прийняття Білоцерківською міською радою чи її виконавчим комітетом рішення в межах чинного законодавства.

 

Рішенням затверджено Положення, згідно з яким діятиме Координаційний центр та склад органу у складі 13 осіб.

 

Погоджено проведення заходів на території  нашої громади

Члени виконавчого комітету погодили проведення додаткових заходів у приміщенні Будинку органної та камерної музики у травні 2023 року:  урочистого богослужіння на честь блаженної Єлизавети  Рози Чацької, звітних концертів сучасної школи вокалу «Мелодія» та Народного аматорського хору «Від серця до серця».

 

Також погоджено захід, який відбудеться  у  Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П.К. Саксаганського.

 

Погоджено проведення звітного концерту вихованців гуртків Центру творчості дітей та юнацтва Київщини  «Свято дитячих мрій «Календар щасливих дат», який відбудеться в приміщенні Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії № 16 ім. М.О. Кириленка.

 

Крім того, ще додатково у Будинку культури  «Росава» у травні буде проведено два заходи.

 

У дитячо-юнацькій спортивній школі №1 відбудеться Всеукраїнський майстерський турнір з боксу серед молоді пам’яті льотчика-космонавта П.Р.Поповича, його проведення погоджено Київській обласній федерації боксу.

 

Також погоджено проведення Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю серед учнів «Козацький гарт», ініціатором якого є Київське  обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

 

Інші рішення, розглянуті під час засідання:

ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

-внесенно зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2021 року № 267 «Про створення комісії для здійснення обстеження доріг та дорожніх об’єктів» шляхом викладення його в новій редакції;

 

  • присвоєно адреси ряду об’єктів будівництва;

 

  • розглянуті проєкти рішень щодо використання комунальної власності, опікунських та інші питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

На засіданні виконкому: розглянуто питання життєзабезпечення громади


Опубліковано: 09 травня 2023 року
Поділитися