На порядку денному виконкому

Медикаментозне забезпечення  пільгових категорій громадян у 2015році

 Відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» здійснюється  медикаментозне забезпечення пільгових категорій громадян.

З інформацією про те, скільки коштів і кому по даній Постанові було виділено в минулому році, присутніх на черговому засіданні виконавчого комітету Білоцерківської міської ради поінформувала  в.о. начальника  управління охорони здоров'я  міської ради Наталія Шевчук.

Відповідно до Постанови є ряд груп громадян, відповідно до якого має здійснюватися пільгове медикаментозне забезпечення.

Зокрема, це групи населення, у разі амбулаторного лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно незалежно від розміру середньомісячного сукупного доходу сім’ї; безоплатно, але  якщо мають право на додаткову соціальну пільгу; відпускаються з оплатою 50% їх вартості.

 Серед таких категорій громадян є діти віком до трьох років; учасники бойових дій та інваліди війни; особи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС; інваліди різних груп; ветерани військової служби; діти з багатодітних сімей; жертви нацистських переслідувань  та ін. 

 Потреба на медикаментозне забезпечення цих громадян  в 2015році становила більш як 28,5млн.грн.  Але, через недостатність коштів в міському бюджеті, фінансування здійснювалося в межах виділених  коштів в сумі 1,1 млн. грн..

Потреба на 2016рік  -36,6 млн. грн.. В міському бюджеті передбачено - 1,5 млн. грн.

 Матеріальна  допомога по програмі «Турбота» 

Членами виконавчого комітету було прийнято рішення надати матеріальну допомогу восьми членам сімей загиблих в АТО білоцерківців.

 Матеріальна допомога становитиме по 5тис.грн. кожному. Кошти будуть виділені з міського бюджету по програмі «Турбота» .

«В минулому році ми також виділили кошти сім’ям загиблих на загальну суму 1млн.35 тис.грн.,-  наголосив міський голова. – Крім того, по програмі «Турбота» в 2015 році було надано матеріальну допомогу учасникам АТО  та членам їх сімей на суму 1млн.580тис.грн. (1160 особам). Ми маємо підтримувати ці сім’ї, а вони - відчувати турботу».

 Визначено строки проведення весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення та благоустрою міста 

Цього року двомісячник відбудеться з 21 березня по 22 травня.

 Для належної його організації та проведення було затверджено склад штабу з благоустрою м.Біла Церква, до якого увійшли девять членів.

Рішенням також було затверджено відповідні заходи, згідно з  якими:

 підприємства, установи і організації  різних форм власності мають провести  роботи з благоустрою на закріплених за ними територіях;

здійснюватимуться заходи з благоустрою р.Рось та її берегів, особлива увага акцентуватиметься на екологічний та санітарний стан;

 проводитимуться упорядкування автомобільних стоянок, гаражних кооперативів, міських газонів, спортивних майданчиків;

передбачатимуться проведення відповідними службами рейдів по перевірці санітарного стану прилеглих територій підприємств, установ і організацій, а також рейдів по виявленню випадків самовільного спалювання сухої рослинності (листя);

упорядкуватимуться  та будуть приведені у належний санітарний стан кладовища, меморіальні комплекси та пам’ятники;

проводитиметься висадка дерев на вулицях і мікрорайонах міста  та ін.

Встановлено, що єдиним санітарним днем в місті  буде четвер кожного тижня. Загальноміську толоку заплановано провести 23 квітня.

 Одне комунальне підприємство фінансово допоможе іншому 

Члени виконавчого комітету дозволили комунальному підприємству міської ради «Кінотеатр ім..О.Довженка» надати поворотну фінансову допомогу комунальному підприємству міської ради «Білоцерківський парк культури та відпочинку ім. Т. Шевченка». 

«Допомога в сумі 55 тис.грн. надається з метою підтримки фінансово-господарської діяльності парку. Нам потрібно забезпечити охорону парку, провести заходи по підготовці до відкриття літнього сезону. На це потрібні кошти, яких комунальне підприємство «Білоцерківський парк культури та відпочинку ім. Т. Шевченка» не має. Про стан фінансово-господарської діяльності за минулий рік ми були ознайомлені на одній з попередніх сесії міської ради. Тому було прийнято таке рішення» -  зазначив міський голова Геннадій Дикий.

Термін повернення фінансової допомоги – до 01 липня ц.р.

 Адресна допомога громадянам похилого віку 

На засіданні було прийнято рішення про посилення соціального захисту громадян похилого віку та інших категорій м.Біла Церква.

Відповідно рішення, в рамках комплексної програми «Турбота», надаватиметься одноразова адресна допомога мешканцям Білої Церкви, які досягли 90-річчя в розмірі 300грн., 95-річчя в розмірі 400грн., 100-річчя і більше - в розмірі 1000 грн.

Крім того, щомісячно, надаватиметься допомога до пенсії  білоцерківцям, яким виповнилося 95 років і більше - в розмірі 100 грн., а тим, кому 100 і більше років - в розмірі 200 грн.

Також по комплексній програмі «Турбота» діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які є випускниками 9-х класів ЗОШ отримують допомогу в розмірі 1 тис.грн., а  випускники 11-х класів -2000 тис.грн. 

Про розгляд питань щодо захисту прав дітей  

            на розгляд виконавчого комітету було винесено 9 проектів рішень з питань захисту прав дітей та сімей.  Зокрема:

            - 2 рішення з питань надання дітям-сиротам відповідного юридичного статусу та збереження їх житлових прав;

-         2 рішення з питання визначення порядку участі батьків у вихованні їхніх дітей;

-          2 рішення про визначення місця проживання дітей з одним із батьків.

-         1 рішення про надання неповнолітній дівчині повної цивільної дієздатності у зв’язку з народженням нею дитини.

            Вдруге (у зв’язку з доопрацюванням) на розгляд виконавчого комітету було винесено проект рішення «Про створення прийомної сім’ї термінового влаштування (сім’ї патронатних вихователів) в рамках експерименту щодо запровадження альтернативних сімейних форм виховання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах чи залишилися без батьківського піклування». Цим рішенням  передбачається відновлення в м.Біла Церква позитивного досвіду з функціонування патронатної сім’ї в рамках експерименту, що дозволить здійснювати раннє виявлення та влаштування в сімейні форми виховання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, чи залишилися без батьківського піклування, оминувши влаштування в інтернатні установи.

            Крім того, виконавчим комітетом прийнято рішення  «Про деякі питання щодо захисту житлових та майнових прав дітей», згідно з яким 8 батькам надається дозвіл на відчуження житла і майна, право власності на яке, або право користування яким мають діти. Даним рішенням передбачено, що при вчиненні батьками нотаріальних дій із житлом та майном їх дітей не може бути допущено звуження майнових прав дітей. 

Інші питання

На засіданні також було:

- затверджено  заходи та план дій з підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2016 році ;

- присвоєно адреси деяким будинкам та будівлям міста;

-надано дозволи на перепланування власних нежитлових приміщень та квартир;

-встановлено режим роботи ряду об’єктів торгівлі, громадського харчування,  побутового обслуговування населення;

-затверджено склад робочої групи з питань надання матеріальної допомоги  сім’ям та особам з числа молоді, які перебувають під соціальним супроводом Білоцерківського міського центру соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді, як ті, що опинилися  у складних життєвих обставинах;

- затверджено штатний розпис керівного складу Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету, окремих відділів, управлінь і служб станом на 01 березня 2016р.;

- затверджено штатний розпис управління містобудування та архітектури  Білоцерківської міської ради станом на 01 березня 2016р.;

-  затверджено склад громадської комісії з житлових питань виконавчого комітету міської ради.

 



Опубліковано: 24 лютого 2016 року
Поділитися