На порядку денному виконкому - 36 питань життєзабезпечення громади

26 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Буде змінено місцезнаходження пунктів розміщення гуманітарної допомоги

 

З початком повномасштабної вторгнення росії в нашій державі почали працювати гуманітарні штаби та координаційні центри, які забезпечують вимушених переселенців необхідними речами та продуктами.

Не стояла осторонь і наша громада. З  перших днів у нас знаходили прихисток тисячі українців, які були вимушені залишити рідні домівки. Одні зупинялися у нас на декілька днів на шляху руху в інші міста і країни, інші – знайшли тимчасове житло у Білій Церкві чи селах громади.

 

Аби забезпечити необхідними речами та продуктами харчування цих громадян у Білій Церкві ще з березня 2022 року було відкрито два пункти видачі гуманітарної допомоги. За час їх функціонування внутрішньо переміщені особи скористалися їх послугами  близько 30 тис. разів.

 

Ці два пункти були розташовані у навчальних закладах, у різних частинах міста враховуючи зручність їх розташування.

 

            Нещодавно було ініційовано електронну петицію про перенесення із спортивного залу установи гуманітарного пункту. Дана петиція набрала необхідну кількість голосів, тому місцевою владою проведено заходи з вирішення цього питання.

 

            Тому, відповідно до розпорядження міського голови було розглянуто питання перенесення центру гуманітарної допомоги з приміщень спортивних залів  Білоцерківського опорного ліцею-гімназії № 20 в інше приміщення.

            Відтак, виконавчий комітет міської ради вирішив: для облаштування пункту розміщення гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам визначити нежитлове приміщення першого поверху комунальної форми власності, що розташоване за адресою: вул.Я. Мудрого,28.   

 

Управлінню соціального захисту населення Білоцерківської міської ради, за підтримки інших структурних підрозділів, доручено забезпечити облаштування пункту розміщення гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

            Про початок роботи даного пункту буде повідомлено додатково.

Подяка від жителів Бородянки

 

Вся Київщина об’єдналася заради того, аби відбудувати ті населені пункти області, які були цинічно та жорстоко зруйновані російським загарбником. Біла Церква брала активну участь у евакуації жителів із зон бойових дій, а після деокупації  півночі нашого регіону – сотні волонтерів, представників підприємств - надавачів комунальних послуг як комунальної, так і приватної форм власності, працювали на розчистці та відбудові  зруйнованих міст, сіл та селищ. Білоцерківці робили те, чого потребували населені пункти: відновлювали електромережі, розбирали завали, відбудовували споруди, надсилали гуманітарну допомогу та ін.

Одним з таких населених пунктів була Бородянка. Навіть головний Державний прапор Бородянки було знайдено  волонтерами Білої Церкви та згодом повернуто на своє місце у день шанування  Державного Прапора України – 23 серпня 2022року. 

Під час засідання виконавчого комітету міському голові Геннадію Дикому, на знак подяки за підтримку та допомогу жителям Бородянки у тяжкий період, було передано пам’ятну монету «Бородянка 2022» від селищного голови Олександра Сахарука.

Міський голова подякував за подарунок та наголосив: «Ця відзнака - заслуга усіх, хто прикладав зусиль: волонтерів, працівників ряду служб, небайдужих білоцерківців, які допомагали Бородянці відновлювати інфраструктуру  після звільнення від окупанта».

Передала пам’ятну монету   начальник відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування Білоцерківської міської радим Марія Беркут, яка отримала її від селищного голови Бородянки перебуваючи на звіті Олександра Сахарука.

Інші питання, розглянуті у ході засідання:

-ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

- затверджено план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на четвертий квартал 2023 р.;

- проведення на території Білоцерківської міської територіальної громади приписки громадян України 2007 року народження до призовної дільниці;

 

-встановлено за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи низки підприємств, установ та організацій сфери обслуговування, які функціонують у громаді;

 

-встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа»;

-прийняті рішення про демонтаж самовільно встановлених: паркану, встановленого на земельній ділянці комунальної власності за адресою: вул. Якова Гандзюка та тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, що розміщена по провулку Олександрійському;

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вулицях Героїв Крут, 3В,  Євгена Деслава, 16А,  по вулиці Польова, 70,  по площі Торговій;

- прийнятті низку рішень про переведення садових будинків у жилі будинки;

- розглянуто заяви суб’єктів підприємницької діяльності  щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами;

-затверджено склад комісії з призначення стипендії міського голови кращим студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації;

- розглянуто ряд опікунських та інших питань, з яких прийнято відповідні рішення.


Опубліковано: 26 вересня 2023 року
Поділитися