На лінію вийшов новий тролейбус!

Новий тролейбус «Дніпро-Т103» поповнив парк електротранспорту КП «Тролейбусне управління». З 28 серпня він виїхав на маршрут №1 (станція Роток – площа Перемоги), оскільки саме цей маршрут має найбільший пасажиропотік.

У Білій Церкві давно існує потреба поповнення й оновлення тролейбусного парку. Депутатським корпусом і виконавчим комітетом розглядалось декілька можливих варіантів, серед яких було придбання тролейбусів у кредит або на умовах лізингу. Але зупинились на тому, щоб поступово виділяти кошти з бюджету і самостійно купувати тролейбуси, оскільки це є найбільш економічно вигідним.

Тому в бюджеті міста на 2019 рік було передбачено кошти на придбання тролейбусу, наприкінці квітня відбулись торги через систему «Прозорро». Очікувана вартість становила – 5,2 млн грн. У торгах взяли участь три претенденти, і згідно з їхнім результатом переможцем стало ТОВ «Торговий дім «Літан» з ціною 5,07 млн грн (економія склала – 130 тис грн).

«Дніпро-Т103» - це 12-метровий напівнизькопідлоговий тролейбус, обладнаний системою кондиціонування кабіни водія та обігрівом салону в холодну пору року. Тролейбус пристосований для перевезення маломобільних груп населення. Для зручності пасажирів на інвалідних візках наявна відкидна апарель, а також місце для інвалідних візочків з ременем безпеки. У тролейбусі є автоматична система аудіо- та візульного оголошення зупинок, - і це не лише додатковий комфорт, а й необхідність для пасажирів, які мають вади слуху або зору.

Розвиток міського електротранспорту важливий не лише тому що це екологічний вид транспорту. Варто пам’ятати, що тролейбусами користуються в основному пільгові категорії населення, і також з початком нового навчального року збільшиться кількість школярів та студентів. Тож поповнення та оновлення тролейбусного парку є одним із пріоритетів задля збільшення комфортного пересування містян. Міською владою і в подальшому, за наявності фінансового ресурсу, будуть прийматися рішення, які дозволятимуть збільшувати кількість комунального транспорту.

 

 

На лінію вийшов новий тролейбус!


Опубліковано: 29 серпня 2019 року
Поділитися