На колегії КОДА обговорили бюджетні та соціальні питання

Сьогодні під керівництвом голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничук відбулося засідання колегії КОДА. Участь у ньому взяли заступник голови КОДА Андрій Янченко, керівник апарату КОДА Наталія Рідей, голови РДА, міські голови, керівники структурних підрозділів обладміністрації.

Під час колегії було розглянуто чотири питання. Перше з них стосувалося затвердження звіту про виконання обласного бюджету Київської області за
2015 рік. Директор Департаменту фінансів КОДА Лариса Карамушка доповіла, що торік до загального фонду обласного бюджету при плані 740,3 млн.
грн.. надійшло 834,4 млн. грн. доходів загального фонду, що складає 112,7% до плану на рік. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, додатково до обласного бюджету надійшло 118,1 млн. грн..

Другим питанням порядку денного були підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до КОДА за 2015 рік. Начальник відділу роботи зі зверненнями громадян апарату КОДА Наталія Іванів розповіла, що упродовж минулого року найбільше звернень до обладміністрації надійшло від Києво-Святошинського, Вишгородського, Васильківського, Броварського і Бородянського районів, а також від мешканців міст Бровари, Біла Церква, Васильків, Бориспіль та Ірпінь. По тематиці звернень багато з них є повторними і стосуються проблематики управлінь соціального захисту.
Левова частка скарг апелює до дій відповідальних осіб, які оформлюють субсидії на районному рівні.

Наталія Іванів також відзвітувала про роботу «Урядового контактного центру» в КОДА. Торік сюди надійшло понад 18 тисяч звернень. Найбільша кількість з них (8 тисяч звернень) стосувалися соціальних питань, також вистачало скарг стосовно житлово-комунального господарства .

Під час колегії КОДА також було схвалено проект змін до Обласної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» до 2017 року. Начальник Служби у справах дітей та сім’ї КОДА Сергій Андріяш доповів про мету і пріоритетні напрямки даної програми, а також про соціальні заклади, які функціонують в її рамках.
Окремо він зупинився на заходах, здійснених у межах цієї програми. Один із них – це допомога сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Упродовж минулого року таку допомогу отримали 8,375 осіб, у тому числі учасники АТО, сім’ї загиблих і поранених бійців АТО, внутрішньо переміщені особи. Загальна сума виплати склала 22 млн. 614 тис. грн..

Окрім того, у рамках співпраці з Європейською комісією надійшло 30 млн.
грн. Ці кошти були використані на побудову п’яти дитячих будинків сімейного типу, придбання трьох житлових будинків для прийомних сімей і сімей-опікунів, на проведення капітального ремонту п’яти центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, на створення дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, а також на виплату внутрішньо переміщеним особам матеріальної допомоги на суму 2 млн. 135 тис. і надання їм речової допомоги на суму 3 млн. грн.

Останнім питанням засідання колегії став розгляд проекту Програми забезпечення містобудівною документацією Київської області на 2016-2020 роки. По даному питанню доповідала директор Департаменту містобудування та архітектури КОДА Наталія Мошинська.


Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 29 лютого 2016 року
Поділитися