На Київщині відсвяткували новосілля родини Бондарів

У селі  Ленінське, що на Київщині  дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ)  родини Бондарів урочисто відсвяткували  новосілля. Мама Зінаїда Дмитрівна і тато Петро Степанович Бондарі понад 20 років віддають тепло своїх сердець дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Сьогодні  у сім’ї виховується 11 дітей, а загалом путівку в життя вже отримало 26 вихованців. На гостину до сім`ї завітало надзвичайно багато людей ще й з нагоди Дня народження мами, яка зуміла згуртувати довкола себе чимало однодумців у важливій справі - вихованні дітлахів.

 - Перед кожною районною владою, перед кожним органом опіки стоять чіткі завдання щодо підтримки  сім’ї, яка потрапила в скрутну ситуацію, надаючи батькам якісні соціальні послуги для попередження вилучення дитини з сім’ї, не допустити позбавлення батьківських прав, збереження родини, а також забезпечити кожну дитину-сироту чи дитину позбавлену батьківського піклування виховуватися в родині, - наголосила Тетяна Подашевська.

Як зазначила заступник голови Київської ОДА, сьогодні на Київщині упродовж останніх трьох років було зменшено кількість дітей, що втрачають батьківську опіку, при цьому зростає влаштування посиротілих дітей. Позитивним на Київщині є те, що в державі зростає народжуваність дітей.

Під час урочистостей Тетяна  Подашевська від імені голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка передала родині сертифікат на суму 40 тис. грн. для внутрішнього облаштування будинку та побажала благополуччя і процвітання.

За сприяння голови райдержадміністрації Віктора Губського господарство Бондарів поповнилось ще однією коровою і керівник району запевнив, що його підтримка і надалі буде дієвою. Вихованці Зінаїди Дмитрівни і Петра Степановича подарували присутнім чудову концертну програму.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 02 жовтня 2013 року
Поділитися