На Київщині відкрито 58 дитячих будинків сімейного типу

Про це сьогодні повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час відкриття дитячого будинку сімейного типу сім’ї Надії та Володимира Резмерів що в Києво-Святошинському районі.

Будинок загальною площею 385 кв.м., трьохверховий, цегляний, газифікований, електрифікований, наявні водогін, каналізація. У будинку 21 житлова кімната, 8 санвузлів та 3 кухні. Сім’я забезпечена меблями, побутовою технікою. Діти мають місця для відпочинку та місця для виконання уроків, читання та відпочинку. Родина Резмерів має двох власних дітей та ще п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування, вони взяли під свою опіку. До кінця року кількість дітей у цьому ДБСТ буде збільшено.

- Сьогодні держава приділяє багато уваги саме дітям, які позбавлені батьківської опіки. Виконуючи доручення Президента ми повинні забезпечити кожній дитині-сироті та дитині, позбавленої батьківського піклування можливості виховуватися в сімї, - зазначив Анатолій Присяжнюк. - Адже  тільки сімейна атмосфера та родинний затишок може забезпечити дитині відповідний розвиток та допоможе адаптуватися до повноцінного життя в суспільстві.

Також губернатор сказав, що завдяки ініціативам Президента в області діє програма підвищення якості життя для дітей позбавлених батьківського піклування – «Кожній дитині –родина». Завдяки цій програмі на Київщині побудовано та функціонує 58 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 354 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 107 прийомних сімей, в яких виховується 207 дітей. У поточному році в Київській області створено 7 дитячих будинків сімейного типу та 14 прийомних сімей. Загалом у дитячі будинки сімейного типу в цьому році влаштовано 53 дитини, у прийомні сім’ї – 43 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 02 жовтня 2013 року
Поділитися