На Київщині діє Штаб допомоги військовослужбовцям та цивільному населенню в зоні АТО

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Христюк очолив Штаб допомоги військовослужбовцям та цивільному населенню в зоні, в рамках чого разом з делегацією відправився передати гуманітарну допомогою для жителів Луганської та Донецької областей, а також батальйонам територіальної оборони Київської області та іншим військовим підрозділам.

«В неділю, 13 липня, ми відвідали вже післявоєнні Слов’янськ та Краматорськ, де зустрічалися з бійцями 11-го батальйону територіальної оборони та керівництвом штабу по управлінню Слов’янськом. Зустрілись з бійцями з батальйону «Миротворець» при МВС. Також побували в штабі АТО та відвідали батальйон «Київщина», який зараз забезпечує правопорядок в Луганській області. За дві з половиною доби встигли роздати зібрані Київською областю 50 тонн гуманітарної допомоги, з яких 35 тонн військові передадуть місцевому населенню», - поінформував Дмитро Христюк.

Окрім того, зазначив він, разом з головним лікарем відвідали дитячу лікарню Слов’янська та домовилися про активну співпрацю з Київською областю, так як закладу вкрай потрібен ремонт приміщення, яке зруйнували вибухи.

«Незважаючи на всю критику наших силовиків - все у них під контролем, і вони роблять усе можливе задля забезпечення мирного майбутнього України. Звичайно, люди на Сході стороняться будь-кого у військовій формі, вони залякані, і на контакт йдуть лише тоді, коли розуміють, що це українська армія - сьогодні тут її зустрічають як визволителя», - наголосив заступник голови КОДА.

За його словами, громадою Київщини було зібрано більше 100 тонн допомоги українським військовослужбовцям та місцевому населенню, і вчора відправили другий її транш  - 50 тонн таких необхідних продуктів харчування, одягу та медикаментів.

«Це далеко не остання партія гуманітарної допомоги на Схід. КОДА і далі ініціюватиме такі акції, до яких може долучитися кожен небайдужий. Зараз нашим хлопцям там нічого не буде зайвим», - підкреслив Дмитро Христюк.

 Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 16 липня 2014 року
Поділитися