МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ…

    В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує все людство. До них належить й ім'я Великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка – поета, письменника, драматурга, художника, гравера, громадського та політичного діяча, фольклориста, етнографа.

  

    Творчість Великого Кобзаря є неосяжною та різноманітною. Його поезія надзвичайно велична, трепетна й жива. Щирою душею вболіваючи за долю України  поет писав  пророчі та актуальні твори, які  вічно житимуть серед нас.

 

   09 березня в м. Біла Церква відбулося літературно-музичне свято - «Єднаймо душі словом Кобзаря» з нагоди 203-річниці  від дня народження Т. Г.Шевченка.

 

   Розпочалося свято переглядом фільму про життя та творчий шлях Великого Кобзаря.

  

    Під час заходу перед присутніми виступила заступник міського голови Ольга Настіна та наголосила, що Тарас Шевченко був не лише відомим письменником та митцем, але і людиною, яка, пройшовши свій буремний життєвий шлях, завжди боролося за незалежність та свободу українського народу.

 

    «Ми згадуємо його як творця української державності, який заклав основи руху українського народу до побудови справедливої української держави», - сказала Ольга Настіна.

  

    Під час святкування, також, виступили голова Білоцерківського міськрайонного об`єднання ВУТ «Просвіта» ім.Т.Шевченка Костянтин Климчук та голова Київської обласної організації Національної спілки художників України Олександр Дмитренко.

 

    В ході літературно-музичного свята переможці конкурсів-читців – учні міських загальноосвітніх навчальних закладів виконали твори написані поетом та присвячені йому. Присутні проглянули виступи вокального ансамблю «Оберіг» (музична школа №3, - керівник Ірина Афанащенко), народного аматорського хору «Від серця до серця» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України – Володимир Клюєв),  вихованки школи мистецтв №1 Лілії Морської із композицією «Звучи рідна, мово», Дар`ї Хворостяної із піснею «Нащо мені чорні брови» та ін.

 

    По закінченню заходу було заслухано твір Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» у супроводі органу.

  

    В заході взяли участь учнівська та студентська молодь міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ…


Опубліковано: 10 березня 2017 року
Поділитися