Мова – духовний скарб нації

Мова - це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Населення нашої громади представляють 64-ри національності, які мають змогу розмовляти своєю рідною мовою, плекати і примножувати свою національну культуру.

21 лютого всі народи нашої планети відзначають Міжнародний день рідної мови. З метою сприяння вільному розвитку і використанню мов національних меншин України та зміцнення державотворчої функції української мови, у залі Білоцерківської школи мистецтв №1 імені Юрія Павленка відбувся літературно-музичний захід «Мово моя, материнська!» за участі учнів та викладачів закладу.

 

Прозвучали твори українською, польською, англійською, німецькою, французькою, італійською, вірменською, норвезькою та латинською мовами у виконанні Старинко Соломії, Гальчуса Павла, Полонської Маргарити, Морєва Андрія, Федунової Олександри, Саакян Тамари, Бадай Аріни, Логан Марії, Нестеренко Тетяни, Гейдарової Аміри, Харченка Івана, яких підготували викладачі – заслужений діяч мистецтв України Павленко Тамара, заслужений працівник культури України Крижешевська Леся, Лисенко Римма, Здоренко Юрій, Дорошенко Ірина, Фещенко Вікторія. Символічно наприкінці концерту у виконанні учасників юних артистів прозвучала «Пісня про Білу Церкву» наших земляків Тамари Павленко на вірші Володимира Іванціва, яку підхопив увесь зал.

До сліз зворушені мистецькою подією присутні наприкінці свята висловлювали свою вдячність організаторам та виконавцям. Концерт відбувся за сприяння та присутності управління культури і туризму БМР і ввійшов до плану заходів по відзначенню Міжнародного дня рідної мови управління культури Київської обласної державної адміністрації.

Мова – духовний скарб нації


Опубліковано: 22 лютого 2022 року
Поділитися