Молодіжні громадські організації міста розпочали публічні звіти за наслідками міського конкурсу програм і проектів дитячих та молодіжних громадських організацій стосовно сімей, молоді та дітей 2016 року

    Відділом у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради у 2016 році було проведено міський конкурс програм і проектів дитячих та молодіжних громадських організацій стосовно сімей, молоді та дітей.

 

    За наслідками конкурсу фінансову підтримку з міського бюджету, на загальну суму 100 тис. гривень, отримали 6 проектів поданих 4 молодіжними громадськими організаціями міста.

 

    17  лютого в  Білоцерківському краєзнавчому музеї Білоцерківський міський осередок ВМГО «Молода просвіта», в рамках міського конкурсу програм і проектів дитячих та молодіжних громадських організацій стосовно сімей, молоді та дітей, звітувався про проект «Постаті і події в топоніміці Білої Церкви». За наслідками якого презентував інформаційний довідник з перейменування  вулиць міста в 2016 році «Декомунізація в Білій Церкві».

           

    В книзі розповідається про те, як приймалося рішення про перейменування вулиць міста, наведено біографії національних героїв, діячів культури і науки, на честь яких перейменовано білоцерківські вулиці, розвінчуються міфи радянської пропаганди. Книга ілюстрована планами міста з позначенням перейменованих вулиць.

 

    Презентуючи книгу, керівник проекту Костянтин Климчук зазначив: «Ця книга буде корисною для всіх тих, хто цікавиться історією рідного краю, та України – вчителів, учнів, широкому загалу читачів. Що ми знаємо про національних героїв? Майже нічого. А ця книга стане справжнім посібником в самоосвіті й імена Євгена Слабченка, Уласа Самчука, Івана Виговського займуть належне місце в свідомості українців. Також в книзі ви прочитаєте про таких діячів, як Модест Левицький, Михайло Палій-Сидорянський та учасника російсько української війни, Героя України Ігоря Зінича, імена яких мають з’явитися в топоніміці міста».

 

    Над книгою працювали авторські колективи Білоцерківського краєзнавчого музею (Людмила Діденко, Євген Чернецький, Анатолій Бондар, Олексій Стародуб), БЦМО ВМГО «Молода Просвіта» (Костянтин Климчук, Тетяна Виговська) та почесний голова БМРО ВУТ «Просвіта ім. Т.Г. Шевченка Володимир Іванців.

 


Опубліковано: 23 лютого 2017 року
Поділитися