Молодіжна громадська рада визначила заходи на поточний рік

    10 березня, за ініціативи відділу у справах сім’ї та молоді міської ради, відбулось чергове засідання міської молодіжної громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківською міської ради.

 

    На засіданні заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Валентина Степашкіна  наголосила, що  в Білій Церкві діє міська цільова програма сприяння соціальному становленню  та розвитку  молоді, підтримки сім’ї на 2016-2020рр., яка затверджена  рішенням міської ради.  В рамках програми щороку розробляється відповідний календарний план заходів, різнопланових напрямків, з яких більш як 30 –загальноміського значення. Ці заходи  залучають близько 30 тис. молодих людей та дітей. Новими  заходами, що були проведені  в 2016 році стали такі: міський молодіжний захід «Speed Dating» («Швидкі побачення») до Дня св.Валентина, міський молодіжний фестиваль  вуличного  мистецтва «Вільна стіна»  та  літературний вечір (за підсумками міського конкурсу кращих творів молодих літераторів «Золотослів»). 

 

    Заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді міської ради ознайомила із   календарем заходів на поточний рік та  відмітила, що вони  реалізуються  відділом у справах сім’ї та молоді спільно з молодіжними громадськими організаціями  міста. На реалізацію заходів передбачено 500тис. грн. з міського бюджету.

 

    Присутні  на засіданні також  взяли до відома інформацію  відділу у справах сім’ї та молоді міської ради про міський конкурс проектів і програм дитячих та молодіжних громадських організацій стосовно дітей, молоді та сімей. Конкурс  проводиться  з  06 березня    по 18 квітня    2017 року і базується на принципах соціального замовлення.

 

    У конкурсі можуть брати участь дитячі та молодіжні громадські організації, які  легалізовані відповідно до чинного законодавства України, є юридичними особами, мають статус міської або обласної громадської організації і подали проекти або програми, які спрямовані на розв’язання проблем дітей, молоді  та сімей міста Біла Церква.

 

     Конкурсна документація, оформлена відповідно до положення про конкурс, приймається відділом у справах сім`ї та молоді Білоцерківської міської ради до 10  квітня 2017 року. Після розглядом журі, 17 квітня ц.р. будуть оголошені переможці. На реалізацію проектів із загальної передбаченої суми 500тис. грн. виділено 110 тис.грн.

 

    Окрім того, молодіжною громадською радою було підтримано пропозицію відділу у справах сім’ї та молоді  щодо можливої реорганізації міської молодіжної громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради в Молодіжний Уряд міста Біла Церква, затверджено проект положення із змінами і доповненнями та доручено голові молодіжної громадської ради спільно з відділом у справах сім’ї та молоді підготувати проект розпорядження міського голови «Про створення Молодіжного Уряду міста Біла Церква».

 

    Також на засіданні було піднято питання про долучення членів молодіжної громадської ради до профілактики та застереження дітей і молоді міста від  їх участі в суїцидальних групах соціальних мереж.

 

    В заході взяли участь начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Олександр Литвинчук, представники міських молодіжних громадських організацій, міських ЗМІ.

Молодіжна громадська рада визначила заходи на поточний рік


Опубліковано: 10 березня 2017 року
Поділитися