Міжнародний день сім’ї та День матері

15 травня  в м.Біла Церква відбулися  урочистості з нагоди Міжнародного дня сім’ї та Дня матері.

Міський голова В.Савчук привітав присутніх зі святом,  відмітив, що в місті проживає понад 50 тисяч сімей, з яких 527 –багатодітні, 89 білоцерківським жінкам присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня». Наголосив, що  в Білій Церкві вже 10 рік діє міська Програма підтримки сім’ї, яка передбачає надання матеріальної допомоги сім’ям, в яких народилася двійня, при народженні другої та наступної дитини, сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах та ін. Підкреслив, що в місті вже протягом 4 років зареєстровано позитивну тенденцію щодо збільшення народжуваності.

В ході заходу міський голова також акцентував увагу на вагомій ролі прийомних сім’єй у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яких в місті 10 та підкреслив, що взірцем родини є подружні пари, які прожили довге спільне життя та відзначають «золоте весілля».

Під час урочистостей  міський голова В.Савчук з нагоди свята вручив подяку міської ради та її виконавчого комітету з цінним подарунком родині Пащенків, в яких в цьому році народилася двійня. Грамотами міської ради з наданням матеріальної допомоги також були нагороджені - багатодітна мати, якій в 2013р Указом Президента України №121 від 07.03.2013р. присвоєно Почесне звання «Мати-героїня» Л.Подлипенець, ряд батьків-вихователів прийомних сімей, багатодітних матерів, які виховують 10 і більше неповнолітніх дітей та деякі голови міських громадських організацій, що опікуються питаннями соціального захисту багатодітних сімей. В ході заходу також були вшановані 5 білоцерківських родин, що відзначили в ц.р.  50-річний ювілей подружнього життя, яким було вручено подяки міської ради та її виконавчого комітету з пам’ятними подарунками.

В заході взяли участь начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради О.Литвинчук, представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 15 травня 2013 року
Поділитися