Міжнародна багатоденна велогонка «Тур України»

За сприяння міського голови Геннадія Дикого 02 червня в Білій Церкві відбувся ІІІ етап міжнародної багатоденної гонки «Тур України 2016».

Ці змагання включені до міжнародного європейського календаря Міжнародної федерації велоспорту. У міжнародній багатоденній гонці «Тур України 2016» взяли участь найсильніші велогонщики, які представляли 20 команд з таких країн як: США, Швеція, Нідерланди, Китай, Іспанія, Румунія, Казахстан, Ізраїль, Білорусь, Азербайджан, Чехія,Україна.

Серед учасників відповідальних велоперегонів були і представники Білої Церкви - вихованці обласної СДЮШОР «Промінь» та центру олімпійської підготовки, досвідчені велогонщики Володимир Дюдя, Артем Теслер, Володимир Гуменюк, Олексій Касьянов.

Відео можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=GfsBAg6NtzA

Маршрут велогонки, дистанцією 158 км, проходив дорогами Білої Церкви та Білоцерківського району. Фініш був швидкісним і феноменальним для суддівської колегії та видовищним для глядачів, адже в нашому місті змагання такого рангу відбулись вперше.

В загальній генеральній класифікації, за результатами трьох етапів трійка найсильніших визначилась у такому складі: ІІІ місце - Нікіта Стальнов ( Казахстан), ІІ місце - Віталій Буц (Україна), а перше місце та «жовту майку» лідера завоював українець Сергій Лагкуті (СК «KOLLSS-BDC –TEAM ).

Церемонію нагородження кращих велогонщиків та команд провели:
- президент федерації велоспорту України О.Башенко
- головний комісар велогонки В.Петсас (Греція)
- спортивний директор змагань О.Артем’єв
- секретар міської ради Б.Смуток, який за дорученням міського голови привітав учасників змагань, білоцерківців та гостей міста.

За відгуками учасників, суддів та вболівальників змагання пройшли у безкомпромісній боротьбі, велогонщики змогли показати свої найкращі результати, а вболівальники отримали незабутні враження від спортивних змагань.



Опубліковано: 03 червня 2016 року
Поділитися