Мітинг та покладання квітів до Вічного вогню з нагоди 70-ї річниці визволення м. Біла Церква від німецько-фашистських загарбників

04 січня відбувся мітинг та покладання квітів до Вічного вогню  з нагоди 70-ї річниці визволення м. Біла Церква від німецько-фашистських загарбників- «Вклонімося величним тим рокам».

Міський  голова В.Савчук висловив слова вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни за їх подвиг і героїзм, проявлений в боях за визволення нашого міста та білоцерківцям, які своєю працею в тилу наближали День Перемоги і відбудовували зруйноване місто.

Міський голова зазначив, що визволяючи Білу Церкву в боях загинули  1800 радянських воїнів, 88 чехів та словаків, акцентував увагу на тому, що з кожним роком в місті залишається все менше фронтовиків, тому ми маємо  пам’ятати про героїзм воїнів,  проявлений під час Великої Вітчизняної війни та шанувати визволителів, які надали нам можливість мирно жити, навчатись та працювати. Наголосив, що саме ветерани є прикладом патріотизму для молодого покоління, відмітив, що естафету старших поколінь продовжують молоді воїни, які гідно захищають честь нашої держави.

Міський голова відмітив, що згідно Указу Президента України В.Ф.Януковича № 604/2012 від 19.10.2012р. «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років»  в країні проводиться Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України» основною метою якої є увічнення пам’яті про подвиг старших поколінь ,посилення уваги до умов життя ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни,вжиття заходів по їх кращому соціальному захисту.

Присутніх також привітали голова Білоцерківської районної ради В.Олійник, учасник визволення України М.Ващенко, голова Білоцерківської міської ради Організації ветеранів України В.Волощенко.

В рамках заходу відбулася передача Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» від Обухівського району до м.Біла Церква.

В ході мітингу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного вогню.

В заході взяли участь депутати та члени виконавчого комітету міської ради, заступники міського голови, заступник голови Обухівської райдержадміністрації О.Негода, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 08 січня 2014 року
Поділитися