Мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченку з нагоди 201- річниці від дня народження Великого Кобзаря

09 березня в Білій Церкві відбувся мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченку з нагоди 201- річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Міський голова В.Савчук привітав присутніх зазначивши, що творчість Великого Кобзаря стала духовною основою формування сучасної української нації, тому що для українців всіх наступних поколінь Т.Шевченко став могутнім джерелом національної свідомості, символом України. Наголосив, що про Т.Г.Шевченка можна говорити як про поета, художника, громадського діяча, він є національною гордістю українського народу. Своїм талантом і творчістю поет навчає нас любити рідну землю, берегти мову, розвивати культуру.

Зупинився на виховному значенні творчої спадщини та його важливій історичній ролі в українській літературі та мові.

В ході заходу також виступили голова Білоцерківської районної державної адміністрації В.Маршалок, письменник, лауреат ряду літературних премій, член Золотого фонду м.Біла Церква А.Гудима, переможці міського конкурсу читців поезій Т.Шевченка декламували його твори.

У заході взяли участь депутат Київської обласної ради, член виконавчого комітету міської ради І.Шилов, депутати міської ради, заступники міського голови, учнівська та студентська молодь міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 10 березня 2015 року
Поділитися