Мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченку з нагоди 152-ї річниці з дня перепоховання Великого Кобзаря в Україні

22 травня в м.Біла Церква відбувся мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченку з нагоди 152-ї річниці з дня перепоховання Великого Кобзаря в Україні.

Виступаючи перед присутніми міський голова В.Савчук наголосив, що згідно Указу Президента України В.Ф.Януковича від 11 квітня 2012 року №257/2012 "Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка" в м.Біла Церква рішенням виконавчого комітету міської ради затверджено відповідний план заходів та проведено ряд із них.

Міський голова зазначив, що 22 травня важлива дата для кожного українця, адже в цей день Великого Кобзаря перепоховали на Чернечій горі біля Канева. Відмітив, що Т.Г.Шевченко своїм талантом і творчістю навчає нас любити рідну землю, берегти мову, розвивати культуру, наголосив на його вагомій ролі у патріотичному вихованні молоді та розвитку національної свідомості.

В рамках заходу відбулася урочиста хода,  фестиваль хорової музики «Пісенна веселка «Олександрії» та конкурс читців-декламаторів «Україна. Кобзар. Біла Церква».

В заходах взяли участь депутати та члени виконавчого комітету міської ради, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради,  представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 22 травня 2013 року
Поділитися