Мітинг студентської молоді

02 грудня в м.Біла Церква відбувся мітинг студентської молоді міста щодо підтримки євроінтеграції  в Україні.

Міський голова В.Савчук  акцентував увагу на підтримці євроінтеграційних прагнень України. Зазначив, що  співпраця між Україною та Європейським Союзом сприятиме розвитку економічних, культурних відносин, наголосив на важливості здобуття молоддю нових знань у сфері комунікації, вивчення іноземних мов. Відмітив важливе значення розвитку громадянського суспільства в Україні, зазначив, що основними принципами демократичної країни є свобода слова і свобода зібрань.

Повідомив, що з метою дотримання громадської безпеки в місті був створений загальноміський Комітет громадської безпеки до складу комітету увійшли представники політичних сил та громадськості міста. Відкрита «гаряча лінія» для звернень білоцерківців з метою сприяння безпеці громадян – 5-30-30.

Міський голова В.Савчук закликав молодь дотримуватись стабільності та громадського порядку в місті і вирішувати всі проблеми демократичним мирним шляхом.

В ході мітингу також виступили депутат Київської обласної ради, ректор Білоцерківського національного аграрного університету А.Даниленко, голова Всеукраїнського молодіжного об’єднання «Молодь за євроінтеграцію» Ю.Балацький, настоятель церкви Покрова Божої Матері Української православної церкви Київського патріархату М.Пауков, настоятель парафії Блаженної княгині Ольги Української греко-католицької церкви Є.Мерімерін, голова міської релігійної громади  Євангельських християн-баптистів С.Лазоренко, голова Білоцерківського міського осередку ВМГО«Молода просвіта» К.Климчук та інші представники громадськості.

Учасники мітингу прийняли резолюцію щодо підтримки євроінтеграційного курсу України, засудили надмірне застосування сили правоохоронцями проти мирних демонстрантів на майдані Незалежності.

В заході взяли участь  представники громадськості міста та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 02 грудня 2013 року
Поділитися