Міський голова Білої Церкви В.Савчук здійснив робочу поїздку на об’єкти Білоцерківського водосховища

04 вересня міський голова Білої Церкви В.Савчук здійснив робочу поїздку на об’єкти Білоцерківського водосховища.
В ході заходу міський голова наголосив, що останнім часом, у зв’язку із жаркими погодними умовами, на верхньому Білоцерківському водосховищі та відповідно в р.Рось критично знизився водний баланс.  Оскільки місто здійснює водозабір для забезпечення жителів водою із даних водних об’єтів, може виникнути проблема із водопостачанням.
Під час заходу міський голова В.Савчук акцентував увагу, що з метою вирішення даного питання міська влада зверталася до Київської обласної влади та відповідних структур, які регулюють режим використання водних об’єктів вище за течією р. Рось та ін..
Басейновою радою р.Рось було встановлено режими спуску води із водосховищ, які знаходяться вище за течією з метою забезпечення належного рівня води на верхньому Білоцерківському водосховищі. Розроблені заходи не були здійснені даними водосховищами належним чином.
З метою недопущення погіршення зазначеної ситуації  та урегулювання подальших дій міським головою прийнято рішення звернутися до керівництва області та держави.
 Міський голова В.Савчук акцентував увагу, що дане питання постійно тримається на особливому контролі. Також проводиться щоденний контроль за якістю водопровідної води,  яка на даний час є в межах норми.
Крім того, в ході заходу було обговорено питання розробки проектно-кошторисної документації на реконструкцію насосної станції першого підйому цеху водоочисних споруд та відповідних мереж.
В робочій поїздці взяли участь заступник міського голови В.Гнатюк, директор технічний ТОВ «Білоцерківвода» О.Пахольчук, представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 04 вересня 2015 року
Поділитися