Маємо бути готові до різних диверсій

29 березня в м.Біла Церква відбулося штабне тренування органів управління цивільного захисту міста  на тему: «Дії органів управління, служб цивільного захисту, військового командування і керівництва об’єктів господарювання міста у разі виникнення надзвичайної ситуації внаслідок диверсії на складах з боєприпасами військової частини А2167», у відповідності до розробленої тактичної обстановки. Провів штабне тренування міський голова Геннадій Дикий.

«В час, коли на сході нашої країни відбувається антитерористична акція, ми маємо бути готові до різних диверсій. В Білій Церкві базуються військові частини, які мають   склади боєприпасів. Сподіваємося, що надзвичайних ситуацій на них не відбудеться, проте, у разі виникнення вибухів та пожеж маємо оперативно зреагувати та провести всі необхідно дії чітко та злагоджено.  Штабне тренування надасть можливість відпрацювати дії та виявити ті проблеми, на які необхідно звернути увагу в подальшому», - зазначив міський голова Геннадій Дикий.

В ході тренування був опрацьований план дій підприємств, установ, організацій усіх форм власності при змодельованій надзвичайній ситуації, відпрацьовано механізм роботи міської влади та цивільної оборони міста щодо ліквідації наслідків, у разі надзвичайної ситуації внаслідок диверсії на складах з боєприпасами військової частини А2167.

Присутні акцентували увагу на необхідності підготовки матеріально-технічних засобів для ліквідації можливої аварійної ситуації та зупинилися на питанні  своєчасного оповіщення населення про небезпеку і шляхи евакуації.

В заході взяли участь керуючий справами виконавчого комітету  міської ради, голова комісії з питань евакуації М.Антонюк, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Ю.Кузнецов, керівники міських підприємств, установ, організацій, начальники ряду управлінь та відділів міської ради, представники ЗМІ.



Опубліковано: 29 березня 2016 року
Поділитися