Маломобільним час від часу буває кожен з нас

13 червня було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію Білоцерківської міської ради з ГО «ЛУН Місто».

Метою цього Меморандуму є співпраця сторін у сферах розвитку open data, створення міських цифрових сервісів на основі відкритих даних та сприяння розвитку безбар’єрності в Украні – зокрема інформаційної, цифрової та фізичної.

Під час зустрічі секретар міської ради Володимир Вовкротруб зазначив: «Ми взяли курс на цифровізацію нашої громади для максимального спрощення життя наших жителів. Мова йде і про ведення бізнесу, і про отримання довідок, послуг, в тому числі доступу до інформації. Ми працюємо над сервісами, для того, щоб люди ефективніше використовували свій час. Я дякую ГО «ЛУН Місто», сподіваюсь, наша співпраця дозволить зробити нашу громаду ще більш зручною для білоцерківців і сучаснішою.

Співзасновниця ГО «ЛУН Місто» Анна Денисенко ознайомила присутніх з першим проєктом, який заплановано реалізувати – Мапа безбар’єрності «Місто без меж». Вона розповіла про функціонал мапи та поінформувала, як відбуватиметься її наповнення: «Це інтерактивна карта, де будуть нанесені дані про рівень безбар’єрності тієї чи іншої локації. Нею матимуть змогу користуватися як містяни, так і представники структурних підрозділів міської ради – для того щоб приймати більш ефективні рішення щодо покращення рівня безбар’єрності в місті. Роботи над картою розподіляються на двох учасників. Ми зі свого боку беремо на себе розробницьку складову, міська влада відповідатиме за організацію та збір даних по об’єктам».

Начальник відділу цифрової трансформації та відкритих даних Юрій Колотницький, який координуватиме реалізацію цього проєкту з боку міської влади, звернувся до присутніх представників структурних підрозділів: «Нам всім доведеться попрацювати з об’єктами, розпорядниками яких ви є. Ми вже зібрали певні дані стосовно доступності наших будівель, тепер їх треба буде доопрацювати та розширити. Це великий обсяг роботи, але ми маємо його виконати. Сподіваюсь на вашу активність, оскільки безбар’єрність і зараз, і в майбутньому буде пріоритетом».

З початком повномасштабної війни тисячі українців частково або повністю втратили мобільність.

Тож сподіваємося, що мапа безбар’єрності «Місто без меж. Біла Церква» зможе стати інструментом, який допоможе таким людям зрозуміти, який заклад чи простір прилаштований для вільного пересування чи отримання послуг. А також бачити загальну картину доступності території та планувати її зміни. Зручний інклюзивний міський простір – це комфорт для всіх, адже маломобільним час від часу буває кожен з нас.

 

Маломобільним час від часу буває кожен з нас


Опубліковано: 14 червня 2024 року
Поділитися