Малі форми - великі проблеми

23 травня відбулася робоча зустріч міського голови Геннадія Дикого з представниками малого бізнесу, а саме власниками МАФів, щодо впорядкування торгівлі на вулицях міста.

Міський голова у ході зустрічі повідомив присутніх, що протягом 1,5 місяців буде розроблена Схема розміщення та типова форма МАФів у місті. Запросив присутніх долучитися до розробки даного документа аби максимально врахувати їх інтереси. Після затвердження Схеми всі МАФи будуть розміщені у відведених місцях та матимуть однаковий зовнішній вигляд.

На сьогодні, більшість МАФів розміщенно на прохідних місцях біля тротуарів та на зупинках. Нерідко кіоски встановлюють без відповідних документів, на комунікаціях та з порушенням правил дорожнього руху. Через ці порушення власникам кіосків виписуються приписи на усунення або складаються акти про порушення. 

Очільник міста нагадав, що взимку під час снігопадів організації, які прибирають сніг стикнулися з тим, що навіть маючи малогабаритну техніку, не можуть почистити сніг на тротуарах, саме через встановлені кіоски. Зараз,  з настанням літнього періоду власники МАФів почали виставляти холодильне обладнання, зменшуючи відстань необхідну для проходу пішоходів. Нажаль, вже стає типовою ситуація, коли мешканцям на візках, мамам з колясками доводиться виходити на проїжджу частину аби пройти повз такі кіоски.

Крім того, міський голова, наголосив, що наразі, проводяться рейдові перевірки на виявлення фактів незаконного продажу алкогольних напоїв на розлив та продажу товару без касових апаратів . При виявленні таких фактів буде розглядатися питання щодо розірвання договору оренди або сервітуту. 

Відеозапис наради можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=BEOQZS_80NQ

 



Опубліковано: 24 травня 2016 року
Поділитися