Максим Мельничук взяв участь в урочистій посвяті волонтерів-іноземців, які навчатимуть дітей іноземних мов у таборах

117 волонтерів із майже 40 країн світу були посвячені у вожаті, які працюватимуть у мовних таборах GoCamps по всій Україні. Церемонія посвяти пройшла на базі Володарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів, де невдовзі будуть оздоровлюватися діти-переселенці із окупованих територій Донецької та Луганської областей. Найближчі дні волонтери-іноземці навчатимуться на тренінгах, як працювати із дітьми у мовних таборах і передавати їм знання іноземної мови.

GoCamps є проектом, ініційованим громадською організацією GoGlobal за підтримки Адміністрації Президента, Міністерства освіти та науки, Посольства Сполучених Штатів Америки. На обласному рівні до ініціативи долучилася Київська облдержадміністрація, яку на заході представляли голова Максим Мельничук та директор департаменту освіти і науки КОДА Віра Рогова.

Ключовим завданням цього проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. Основний акцент у таборах буде зроблено на розмовну англійську. Волонтери, які за власний кошт приїхали до України на запрошення GoGlobal, прибули зі США, Канади, Великобританії, Швейцарії, Німеччини, Мексики, Бразилії, Австралії та інших країн. Невдовзі вони роз’їдуться по 126 школах у всіх областях країни, де навчатимуть дітей англійської мови. У зв’язку зі складною ситуацією на Донбасі, волонтерам буде складно потрапити у місцеві школи. Тому у рамках GoCamps для дітей із окупованих територій виїзний мовний табір буде облаштовано на базі Володарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Цей заклад був обраний не випадково. Як пояснив Максим Мельничук, у ньому створені чудові умови для відпочинку, працює професійний педагогічний та обслуговуючий персонал, є відповідна методика виховної роботи, налагоджена відмінна система соціальних послуг.

Керівник області також поінформував, що на сьогодні в Київській області працює близько 500 денних таборів, фактично половина з них є мовними.

«На Київщині працює програма розвитку системи освіти. Згідно неї, близько 3 млн. грн. було виділено на оздоровлення дітей як незахищених категорій, так і обдарованих. Близько 600 тис. грн.. заплановано на профільні зміни, зокрема, на фінансування мовних таборів. Окрім волонтерів-іноземців, англійську мову у закладах відпочинку викладатимуть і наші педагоги, а це близько 600 осіб. Підкреслю, що у таких таборах діти мають змогу не тільки вивчати англійську, але й пізнати іншу культуру, розширити кругозір, завести дружні стосунки. Приємно, що розвиток мовних таборів у всіх українських регіонах став логічним продовженням ініціативи Президента України щодо оголошення 2016-го року англійської мови», - зазначив голова Київської ОДА.

 



Опубліковано: 10 червня 2016 року
Поділитися