Максим Мельничук взяв участь в обласних заходах з нагоди 27-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану

Сьогодні на Київщині відбулися обласні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану. Участь в урочистостях взяли голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, заступник голови КОДА Андрій Янченко, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, воїни-афганці та воїни-інтернаціоналісти.

Урочистості розпочалися із покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам в Афганістані і продовжилися нагородженням ювілейними відзнаками воїнів-інтернаціоналістів. Звертаючись до присутніх, Максим Мельничук зауважив, що афганська війна забрала життя 132 військових з Київської області, понад 900 осіб стали інвалідами, ще 39 бійців отримали тяжкі поранення. 

«Відзначаємо цей день із двояким враженням. З одного боку, відчуваємо радість за те, що була завершена одна з найбільш страшних та тривалих воєн. З іншого боку – сумно і боляче говорити про втрати українських військових в Афганістані, які віддано виконували свій інтернаціональний обов’язок. В цілому під час цієї жорстокої війни загинуло понад 13 тисяч українців. Маємо шанувати ветеранів Афганістану, дбати про їх сім’ї. Тим паче, що багато з них вирушили відстоювати незалежність і цілісність нашої країни на Донбас», - зазначив голова КОДА.

Максим Мельничук наголосив і на соціальній складовій забезпечення військових-інтернаціоналістів. Нині окремі з пільг для цієї категорії осіб відмінені через навантаження на бюджет. Тому задля покращення соціально-матеріального забезпечення військових на обласному рівні у короткій перспективі будуть створені спеціальні програми та розроблені довгострокові стратегії соціальної підтримки військових.

Прес-служба облдержадміністрації



Опубліковано: 15 лютого 2016 року
Поділитися