Літні табори для дітей відкрито!

Третього червня розпочали свою роботу літні табори для дітей Білоцерківської громади.

Протягом трьох тижнів, з 3 до 20 червня, на базі закладів позашкільної та загальної середньої освіти нашої громади працюватимуть 5 літніх таборів різного профілю із денним перебуванням дітей – із дотриманням вимог правового режиму воєнного стану та безпекових умов.

Зокрема це еколого-технічний табір, табір для лідерів учнівського самоврядування, художньо-естетичний табір та спортивні табори. Також відкрився табір для діток з особливими освітніми потребами.

Під час відкриття таборів з вітальним словом до присутніх звернулася заступник міського голови Катерина Возненко: «Бажаю усім вам, аби перебування в таборах було мирним, без тривог, і ви могли насолодитися тими найпрекраснішими днями відпочинку, який для вас підготували педагоги. Бажаю з користю провести цей час, здобути нові знання, знайти нових друзів і з таким настроєм провести все літо».

Начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик привітав дітей із завершенням навчального року та початком канікул. Побажав, щоб під час перебування у таборах діти провели їх активно: бігали, стрибали, розважалися, співали, танцювали, розвивалися фізично, а також знайшли нових друзів.

Під час заходів з нагоди відкриття літніх таборів юні таланти презентували свої творчі номери – постановки, пісні, танці та вірші. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, чиє життя яких обірвала війна.

Передбачається, що відпочинком буде охоплено 600 дітей Білоцерківської міської територіальної громади – учнів 1-8 класів таких категорій як:

- діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти, батьки яких є учасниками АТО/ООС та бойових дій під час повномасштабного вторгнення російської федерації;

- діти із сімей загиблих (померлих) мешканців громади, які брали участь в бойових діях;

- діти, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- дітей, які були переміщені з тимчасово окупованої території України;

- діти з інвалідністю;

- діти із багатодітних і малозабезпечених сімей, обдарованих дітей, переможців обласних та всеукраїнських спортивних змагань, лідерів учнівського самоврядування.

Програми роботи таборів передбачають заняття в гуртках і спортивних секціях, творчі конкурси, квести, тренінги, спортивні ігри і змагання, екскурсії тощо.

Для дітей, які відпочиватимуть у літніх профільних таборах із денним перебуванням, передбачено дворазове харчування за рахунок коштів бюджету громади.

У закладах ужиті заходи для забезпечення належних умов функціонування літніх таборів. Вирішено також питання медичного обслуговування дітей у таборах: виділено кошти на придбання необхідних медикаментів, надано в користування літніх таборів медпункти закладів позашкільної та загальної середньої освіти, а також забезпечено роботу медичних працівників.

Тож сподіваємося, що літнє дозвілля дітей Білоцерківської громади буде активним, корисним та цікавим.

 

 

Літні табори для дітей відкрито!


Опубліковано: 03 червня 2024 року
Поділитися