Літературно-музичний захід з нагоди Міжнародного дня рідної мови

21 лютого в м.Біла Церква відбувся літературно-музичний захід з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

Від імені міського голови В.Савчука учасників заходу привітав його заступник М.Антонюк, який зазначив, що мова є одним із символів незалежної держави, підкреслив, що протягом багатьох віків кожне покоління робило свій внесок у її  розвиток і сьогодні збереження української  мови є найголовнішим чинником формування української державності, відмітив, що в місті Біла Церква багато національно-культурних товариств, в яких створюються умови для розвитку мов національних меншин.

Перед присутніми виступили голова Білоцерківського міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка В.Іванців,  учні державного навчального закладу «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П.Р.Поповича».

В рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови в Білій Церкві проводиться ряд заходів в навчальних закладах міста. Зокрема, організовуються огляди словників та енциклопедій надрукованих українською та іншими мовами світу, мовознавчі турніри, брейн-ринги, вікторини, конкурси читців поезії, виставки малюнків та ін.

В заході взяли участь начальник відділу культури та туризму міської ради П.Красножон, представники творчої інтелігенції, громадськості та ін.



Опубліковано: 21 лютого 2014 року
Поділитися