Лідери учнівського самоврядування Білої Церкви провели дитячу сесію в міській раді

20 листопада у Білій Церкві відбулося засідання дитячої сесії за участю лідерів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти міста. Захід був проведений з нагоди Всесвітнього дня дитини і 30-річчя Конвенції ООН з прав дитини, які відзначаються цього дня, у рамках ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей».

Під час заходу до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який розповів про принципи функціонування виборчої системи відповідно до законодавства України, обрання депутатів, представництво ними тих чи інших округів міста у Білоцерківській міській раді тощо. Також закликав дітей бути активними, подавати нові ідеї, долучатися до впровадження наявних у Білій Церкві проектів.

Серед учнів було обрано міського голову та секретаря, проведено засідання міської ради, під час якого діти випробували себе у ролі депутатів. Зокрема, з дотриманням регламенту поставили на розгляд проект рішення та проголосували за нього, скориставшись системою голосування «Рада».

Крім позитивних емоцій, захід дав змогу учнівській молоді замислитися та обговорити важливі питання щодо життєдіяльності як міста, так і держави в цілому. Під час «сесії» діти поцікавилися  механізмами впровадження в місті проєктів стосовно будівництва доріг, дізналися про особливості сортування та утилізації побутових відходів. Також зосередили увагу на популяризації дендрологічного парку «Олександрія», розвитку  туристичної та спортивної галузей у Білій Церкві, підтримки міською владою нових ініціатив, підняли питання щодо впровадження реформи в галузі освіти, зупинилися на особливостях впровадження процесів децентралізації тощо.

Варто зауважити, що на всі озвучені запитання надав роз’яснення міський голова Геннадій Дикий.

Начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик поінформував про низку освітніх проектів, наголосив, що саме молодь має подавати свіжі ідеї для розвитку міста й учнівського самоврядування зокрема. Також наголосив на важливості вивчення та дотримання документу «Концепція з прав дитини» з метою захисту прав дітей, уникнення негативних соціальних явищ тощо.

Начальник управління з питань молоді та спорту міської ради Інна Паливода розповіла про Молодіжну раду Білої Церкви та закликала долучитися до її формування тощо.

Під час заходу присутні переглянули відеоролик про важливість захисту прав дитини.

Також у рамках заходу діти здійснили екскурсію в приміщенні міської ради, під час якої мали змогу ознайомитися з роботою структурних підрозділів, поспілкуватися з працівниками  тощо.

У заході взяли участь: секретар міської ради Вадим Кошель, заступник міського голови Катерина Литвиненко, представники структурних підрозділів міської ради, лідери учнівського самоврядування, освітяни, громадські, журналісти місцевих ЗМІ.

Лідери учнівського самоврядування Білої Церкви провели дитячу сесію в міській раді


Опубліковано: 20 листопада 2019 року
Поділитися