"Квітни, моя Україно!"

22 серпня в м. Біла Церква відбулося урочисте відкриття виставки декоративно-вжиткового мистецтва "Квітни, моя Україно!". На виставці представлені роботи найталановитіших майстрів нашого міста з різних видів народного мистецтва.

 

Українське народне декоративно-прикладне мистецтво набуло широкого визнання у нашій країні та за її межами. У його образах, зручних формах містяться символи втаємниченої, чарівної природи, складні перипетії нашої історії, особливості побуту, доброта і щедрість душі українського народу. 

 

Під час заходу перед присутніми виступила заступник міського голови Ольга Настіна. Вона зауважила, що проведення даного заходу в нашому місті стало вже традиційним напередодні Дня Незалежності України.

 

"Українці завжди пишалися своє рідною землею та неодноразово оспівували її в піснях, описували в віршах та творах. А народні майстри в свою чергу відтворювали красу рідного краю у власних роботах", - сказала Ольга Настіна.

 

В ході заходу більше 50-ти учасників представили свої роботи - мандала, панно, картина з батику, фігурки й тарелі вирізьблені з дерева, керамічний посуд, вишиванки, ляльки-мотанки, декоративний розпис тощо.

 

Експозиція вражає своєю кількістю виробів, розмаїттям представлених жанрів, високою майстерністю виконання та художньою довершеністю.

 

Під час урочистого відкриття виставки начальник відділу культури та туризму міської ради Юлія Ковальська вручила подяки вищевказаного відділу найкращим майстрам художньо-декоративної творчості.

 

В ході свята перед присутніми виступили вихованців Білоцерківської школи мистецтв №6 - Івченко Марії та Таланчука Юліана (педагог - Полонська Олена).

 

Варто відмітити, що дана виставка триватиме до 18 вересня ц.р. в приміщенні виставкової зали бібліотеки-філіалу №8 Білоцерківської міської центральної бібліотечної системи за адресою: вул.Леваневського,55.

 

У заході взяли участь представники бібліотечної системи міста, майстри декоративно-вжиткового мистецтва, громадськість та представники місцевих ЗМІ.

"Квітни, моя Україно!"


Опубліковано: 23 серпня 2017 року
Поділитися