«Крихітка» стала подією на Кагарличчині

У селі Новосілки Кагарлицького району відбулося урочисте відкриття дитячого садочку “Крихітка”, який відновив свою роботу після 20-ти річної перерви. За останні 2 роки в Кагарлицькому районі було створено 8 груп на 200 місць – це дало змогу ліквідувати чергу в дитячі садочки в регіоні. На відкритті цього закладу були присутні понад 100 новосільців, які висловили слова вдячності голові райдержадміністрації Івану Шевченку та губернатору Київщини Анатолію Присяжнюку.

Так, мешканка села Оксана Палійчук, звертаючись до представників влади зазначила, що цю подію вони чекали більше 20 років. І сьогодні у них є можливість долучитися до нормального виховання, де саме в дитячому колективі, вони зможуть всебічно розвиватися та рости під пильним оком вихователів.

Із вступним словом на урочистій події виступив Анатолій Присяжнюк. Губернатор привітав місцевих жителів з гарною подією та побажав нових досягнень у розвитку їх села.

- На виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів, на Київщині створюються всі умови для вільного доступу дошкільної освіти кожній дитині, - зазначив Анатолій Присяжнюк. - Сьогодні в області діє програма «Київщина без окраїн», яка зосереджена на розвиток не лише пристоличних територій, а й найвіддаленіших куточків регіону. Відкриття садочка є яскравим прикладом наших намірів.

Губернатор також зазначив, що для влади важливий розвиток сільських територій, тому наше завдання забезпечити кожну дитину дошкільного віку належною якісною освітою.

У свою чергу Іван Шевченко подякував мешканцям села за підтримку та допомогу у відновленні «Крихітки».

- Сьогодні перед нами ставляться завдання, щоб кожна дитина була охоплена позашкільною освітою, і завдяки реалізації програми  Президента “Діти - майбутнє України” нам вдається робити ці кроки.

Дитячий садочок розрахований на 20 дітей: 15 малят з Новосілок та 5 будуть приїздити з сусіднього села Горохове, для яких буде організований відповідний доїзд з вихователем.  Садочок забезпечений усіма необхідними умовами для всебічного виховання та розвитку дітей.

За словами Анатолія Присяжнюка до кінця цього тижня такі дошкільні навчальні заклади планується відкрити у Бориспільському та Яготинському районах.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 25 вересня 2013 року
Поділитися