Кредити на закупівлю тролейбусів, громадський бюджет, об’єднання територіальних громад – ці та інші питання на порядку денному сесії міської ради

08 вересня  відбулось засідання п’ятнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Г.Дикий.

В ході сесії депутати розглянули ряд рішень, які забезпечуватимуть життєдіяльність міста. 

Депутатські запити та звернення

Перед початком засідання депутати підтримали депутатські запити Володимира Бабенка до: Міністра оборони України Генерала армії України С.Полторака щодо розгляду можливості передачі земельної ділянки колишнього військового містечка №2 ( м.Біла Церква, вул.Шолом-Алейхема) у власність територіальної громади міста для будівництва житла, у тому числі для військовослужбовців та членів їх сімей; голови Київської обласної державної адміністрації щодо сприяння розміщенню на постійне місце дислокації військової частини НГУ в м.Біла Церква; міського голови Геннадія Дикого  щодо  сприяння відновлення в місті Міжнародного турніру  з боксу ім.. П.Р.Поповича.

Депутати підтримали й звернення до голови Правління пенсійного фонду України Олексія Зарудного, яке стосувалося ініціювання внесення змін до чинного законодавства України стосовно підвищення розміру всіх видів  призначених пенсій, розмір яких не досягає прожиткового мінімуму, до рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Озвучив звернення депутат міської ради Ігор Гейло.

Також було підтримано звернення Олександр Бабенкадо до Міністра оборони України  Генерала армії України С.Полторака  щодо можливості відновлення пошкоджень частини злітно-посадкової смуги аеропорту, які виникли під час підготовки проведення параду військ України.

Звернення депутата Геннадія Джегура стосувалося розгляду можливості передбачення коштів в міському бюджеті на наступний рік для будівництва соціального житла. 

Присвоїли  звання  «Почесний громадянин  міста Біла Церква» 

Депутати  прийняли рішення присвоїти  звання  «Почесний громадянин  міста Біла Церква», посмертно, загиблим в зоні проведення АТО білоцерківцям:

1.Гончаренку Василю Володимировичу;

2.Ольшевському Ярославу Борисовичу;

3.Павленку Дмитру Петровичу;

4.Попову Андрію Миколайовичу;

5.Шикері Олександру Григоровичу;

6.Шкурку Олександру Вікторовичу. 

Іншим рішенням було присвоєно  звання  «Почесний громадянин  міста Біла Церква» відомому білоцерківському письменнику та журналісту, голові  Білоцерківської міськрайонної організації ВУТ «Просвіта», члену Національної спілки письменників України Володимиру Іванціву. 

Об’єднання територіальних громад

За результатами голосування тридцять депутатів з тридцяти присутніх висловили згоду на добровільне об’єднання територіальних громад і проголосували одноголосно «за»  (читайте тут).

Вже з наступного року функціонуватиме Громадський бюджет

Депутатами майже одноголосно було прийнято рішення «Про затвердження Положення про громадський бюджет м.Біла Церква». Це дозволить підвищити громадську активність і встановити справжнє партнерство з органами влади з метою впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджет  (читайте тут).

Місто зможе отримати кредит на закупівлю нових тролейбусів

Міський голова Геннадій Дикий неодноразово наголошував, що забезпечення якісного та безпечного перевезення білоцерківців пасажирським транспортом є одним із пріоритетних завдань міської влади.

У цьому напрямку особлива увага приділяється розвитку комунального електротранспорту, як соціально значимого, екологічного та енергоекономного.  Тому, міською владою проводяться заходи щодо знаходження шляхів,  які б надали можливість створити умови для надання населенню високоякісних послуг з перевезення тролейбусами; забезпечити стабільне функціонування і подальший розвиток міського електротранспорту; підвищити рівень технічного оснащення підприємства «Тролейбусне управління»; зберегти і розвинути електротранспортну інфраструктуру та маршрутну мережу .

Враховуючи вищезазначені пріоритети, під час сесійного засідання депутати міської ради прийняли рішення про участь Білоцерківської міської ради у проекті оновлення тролейбусного парку м.Біла Церква шляхом залучення коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку.  Із зазначеного питання доповідав рішення керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський.

Даним рішенням було уповноважено міського голову Геннадія Дикого та начальника комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» Руслана Степанського підписати угоду про підготовку  кредитного фінансування проекту оновлення тролейбусного парку.

Слід зазначити, що в разі залучення кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку «Тролейбусне управління» розглядає можливість покращити інфраструктуру громадського транспорту Білої Церкви шляхом закупівлі 30 одиниць нових тролейбусів, супутнього ремонтного та діагностичного обладнання, модернізації контактної мережі тощо. Також в рамках реалізації  проекту передбачено можливість залучення гранту на суму 1 млн.євро.

Коротко про інші рішення

-депутати міської ради надали дозвіл на розробку детального плану частини території міста Біла Церква  по вул.Героїв Чорнобиля, в межах мікрорайону «Піщаний»;

-затвердили Програму утримання кладовищ, пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дощок в місті Біла Церква  на 2016-2017 роки;

- внесли зміни до рішення міської ради від 25 грудня 2015 року № 10-03-VII «Про затвердження Програми щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру у м.Біла Церква на 2016 рік»;

- затвердили перелік комунальної інфраструктури м.Біла Церква, до якого ввійшли Торгові ряди, Зимовий палац, КП БМР «кінотеатр ім.О.Довженка», Палац культури «Росава» (нежитлова будівля літ. «А-3» та літ. «Б»), Костел Іоанна Предтечі Хрестителя та поліклініка ВАТ «Росава»;

-внесли зміни до рішення міської ради від 01 березня 2012 р. № 518-21-VI «Про Білоцерківську міську премію «За заслуги в галузі освіти»;

- прийняли рішення про зміну найменування Білоцерківської спеціалізованої школи I-III ступенів № 13 з    поглибленим вивченням французької мови Білоцерківської міської ради Київської   області на  Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІст. –дошкільний навчальний заклад №13»;

 -також розглянули ряд земельних,  майнових та інших питань.



Опубліковано: 09 вересня 2016 року
Поділитися