Кращі ідеї – для розвитку туризму Білої Церкви

24 жовтня у Білій Церкві відбулася стратегічна сесія щодо напрацювання концепції розвитку туризму в Білій Церкві. Метою заходу було напрацювати етапи та шляхи вирішення проблем, які є актуальними в нашому місті, а також зробити напрацювання для створення нової Програми, приуроченої до тисячоліття нашого міста.

 

Міський голова Геннадій Дикий під час заходу наголосив, що така Програма допоможе залучити до міста значні кошти з державного бюджету на проведення важливих для міста заходів, які в тому числі сприятимуть залученню туристів.

 

«Цей документ стане своєрідним дороговказом з облаштування рекреаційних зон, памяток архітектури, розвитку туристичної галузі в цілому, сприятиме передачі пам’яток архітектури в комунальну власність, і всі вдалі ідеї, висловлені під час даного заходу, мають бути відображені в цій Програмі. Маємо завдання відпрацювати цю Програму до кінця поточного року, аби в наступному вже втілити її в життя», - наголосив Геннадій Дикий.

 

Під час заходу народний депутат України Хвича Мепарішвілі зупинився на можливостях розвитку туризму в Білій Церкві за допомогою участі у загальнодержавних програмах, розробці туристичних маршрутів у місті з використанням усіх переваг того, що Біла Церква є одним із найбільших міст Київщини. Також зосередив увагу на об’єктах інфраструктури, транспортній мережі, пам’ятках культури та архітектури, які є унікальними та надають можливості для приваблення туристів, наголосив на цілісному та комплексному підході до питання розвитку туризму в Білій Церкві тощо.

 

Заступник міського голови Катерина Литвиненко під час заходу наголосила, що підписано меморандум про співпрацю в галузі туризму між міською владою та представниками різних організацій, і під час цього заходу потрібно зробити максимально напрацювань для створення Програми, застосувати комплексний підхід до вивчення проблем та визначення тих, хто відповідатиме за їх вирішення.

 

Начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська доповіла про виконання міської комплексної Програми розвитку культури, мистецтва, духовності та туризму міста Біла Церква на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради № 1634-40-VII від 30 листопада 2017 року, відмітила, що у Білій Церкві нараховується 41 пам’ятка культури і туризму, що зацікавили б туристів, але деякі з них потребують реконструкції та реставрації.

 

Депутат міської ради Андрій Король зауважив, що першочерговим завданням туризму є забезпечення додаткових надходжень до бюджету Білої Церкви, і для цього в нашого міста є всі можливості. 

 

Під час заходу був презентований проект карти Білої Церкви з відображенням усіх автобусних та тролейбусних маршрутів, зупинок транспорту, що може значно спростити пересування жителів, а також гостей по нашому місту.

 

Учасниками заходу було визначено низку проблем у галузі туризму. Для цього було проведено опитування всіх учасників зустрічі, які надали свої відповіді, заповнивши спеціальні форми. У результаті узагальнення відповідей було виділено низку основних напрямків розвитку туристичної галузі, і кожен з них був опрацьований фокус-групами за участю профільних спеціалістів, представників громадських організацій, приватних підприємців та ін. Крім того, учасники фокус-груп вказували можливості вирішення тієї чи іншої проблеми, відповідальних за реалізацію певних заходів з метою її вирішення тощо.

 

У результаті було сформовано 7 фокус-груп, учасники яких висловили своє бачення стосовно вирішення низки тих чи інших питань. Зокрема, це облаштування рекреаційних зон Білої Церкви; вирішення питань, пов’язаних з архітектурою міста, упорядкування міської інфраструктури; створення позитивного іміджу міста за допомогою засобів масової інформації та інших можливих каналів комунікації та промоції міста; розвиток готельної інфраструктури; питання  транспорту та зручності пересування по місту тощо. Окрема фокус-група працювала над можливими шляхами вирішення низки питань, які є актуальними для такого важливого туристичного об’єкту Білої Церкви, як дендропарк «Олександрія». Окрему увагу присутні також зосередили на розробці туристичної стратегії міста; сегментації напрямків туризму; створення туристичного інформаційного центру; інноваційності екскурсійних заходів; розробці сувенірної продукції з використанням бренду міста тощо.

 

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Юрій Гончаренко, Олександр Русс, представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, приватні підприємці міста, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Кращі ідеї – для розвитку туризму Білої Церкви


Опубліковано: 25 жовтня 2018 року
Поділитися