Краса України квітне у роботах митців Білої Церкви

22 серпня у Білій Церкві  відбулося відкриття 24-ї виставки декоративно-вжиткового мистецтва «Квітни, моя Україно». Захід проводиться з нагоди 28-ї річниці Дня незалежності нашої держави.

У виставці взяли участь близько 60 місцевих авторів, які представили понад 100 робіт, виконаних цікавими способами та техніками – як прадавніми, так і сучасними. Зокрема це вишивка, вироби з дерева, шкіропластика, картини на бересті, аплікація соломкою, ошибана (картини з природних матеріалів – листя, квітів, пуху і т.д.), бісерна мозаїка, петриківський розпис, декупаж, акватипія (картини фарбами на водній основі), деревопластика, в’язання гачком, батік, розпис по тканині, бісероплетіння тощо. Серед робіт місцевих майстрів – українські обереги, які є обов’язковими атрибутами українського побуту: вишиті рушники та картини, глиняні глечики, ляльки-мотанки тощо.

Під час заходу авторам робіт вручили подяки відділу культури та туризму Білоцерківської міської ради – за плідну працю, вагомий внесок у розвиток культури міста Біла Церква та з нагоди 28-ї річниці незалежності України.

Ознайомитися з роботами виставки декоративно-вжиткового мистецтва «Квітни, моя Україно» можна до 15 вересня ц.р. у виставковій залі бібліотеки-філіалу №8 Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи ім. Петра Красножона, що за адресою: вул. Леваневського, 55, щодня, окрім суботи, з 10.00 до 18.00.

У заході взяли участь представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

 

Краса України квітне у роботах митців Білої Церкви


Опубліковано: 22 серпня 2019 року
Поділитися