Конференція педагогічних працівників закладів освіти

27 серпня  в м.Біла Церква відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти.

Виступаючи перед освітянами, міський голова В.Савчук  наголосив, що міська влада приділяє значну увагу розвитку освіти, матеріально-технічному забезпеченню та ремонту навчальних закладів. Також було вирішено питання погашення заборгованості по індексаційних виплатах працівникам бюджетних установ, серед яких і педагоги міста. Відмітив, що на наступній сесії міської ради буде розглянуто питання виділення додаткових коштів з міського бюджету на збільшення норм харчування в дошкільних навчальних закладах.

Міський голова відмітив, що продовжуються роботи по завершенню будівництва дошкільного навчального закладу на масиві  Таращанський, на що з обласного бюджету буде виділено 10млн.грн. Також виготовлена проектно-кошторисна документація на спорудження шкільного та дошкільного навчальних закладів на масиві Піщаний, добудову їдальні ЗОШ І-ІІІст. №18.

Під час заходу міський голова акцентував увагу на необхідності підтримки в шкільних колективах учнів із соціально незахищених верств населення, а особливо – дітей, батьки яких загинули захищаючи, територіальну цілісність нашої держави, беруть участь в АТО та переселенців із тимчасово окупованих територій.

Міський голова висловив слова вдячності педагогам за їх щоденну працю та виховання патріотичної молоді, привітав присутніх з початком нового навчального року та вручив нагрудний знак «Відзнака міського голови» методисту науково-методичного центру управління освіти і науки міської ради В.Семизоровій, а ряду працівників освітньої галузі -Почесні грамоти і грамоти виконавчого комітету міської ради з наданням грошової винагороди.

Із доповіддю про реалізацію пріоритетних напрямків розвитку системи освіти м. Біла Церква в новому 2015/2016 навчальному році та готовність до впровадження нових стандартів освіти виступив начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик.

Учасники заходу обговорили питання щодо напрямів оптимізації навчально-виховного процесу в дошкільних навчальних закладах, реалізації нового державного стандарту початкової загальної освіти і змін до навчальних програм 1-4класів, завдань військово-патріотичного виховання учнівської молоді, якості освіти як іміджевої репутації навчального закладу та ін..

В роботі конференції взяли участь педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, представники батьківських комітетів, молоді та міських ЗМІ.



Опубліковано: 27 серпня 2015 року
Поділитися