КОДА започаткувала виплату одноразової фінансової допомоги у розмірі 10 тисяч гривень особам, які уклали контракт про проходження військової служби

У четвер, 17 листопада, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган провів розширену нараду за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Михайла Царенка, голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів області, керівників структурних підрозділів, ПАТ «Київобленерго», Служби автомобільних доріг в Київській області.

Під час наради було розглянуто два ключових питання: щодо забезпечення роботи об’єктів життєзабезпечення населення Київської області під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період 2016/2017 року та щодо призову на строкову військову службу і залучення кандидатів на військову службу за контрактом в Збройні Сили України.

З першого питанню доповідали директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олег Міщенко, в.о. начальника Служби автомобільних доріг в Київській області Володимир Саранча, заступник технічного директора ПАТ «Київобленерго» Олександр Соловйов. Доповідачі проаналізували роботу своїх підрозділів під час надзвичайних ситуацій, пов'язаних з різким погіршенням погодних умов   13-14 листопада 2016 року та зупинилися на проблемних питаннях, які виникали під час ліквідації наслідків снігопадів. За результатами доповідей відбулося обговорення з керівниками районів та міст обласного значення локальних проблем, які виникали на місцях під час усунення наслідків складних погодних умов.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган зазначив, що заходи по усуненню наслідків непогоди проводились на належному рівні та особливо відзначив скоординовану, злагоджену роботу Макарівського, Переяслав-Хмельницького та Таращанського районів.

Олександр Горган дав доручення головам райдержадміністрацій та міськвиконкомів до 24 листопада 2016 року невідкладно провести наради за участю керівників місцевих підприємств різних форм власності, на балансі яких знаходиться великогабаритна техніка, на предмет їх залучення до співпраці під час складних погодних умов.

Заступник обласного військового комісара Артур Гаркуша доповів учасникам наради стосовно проведення призову на строкову військову службу і залучення кандидатів на військову службу за контрактом у Збройні Сили України. За результатами його доповіді голова Київської ОДА наголосив на пріоритетності цього питання та доручив керівникам райдержадміністрацій та міськвиконкомів надати статистичну інформацію по залученню мешканців Київщини на контрактну службу.

Олександр Горган повідомив, що Київська обласна державна адміністрація ініціює надання громадянам, які уклали контракт про проходження військової служби, одноразової фінансової допомоги у розмірі 10 тисяч гривень. Це поміч родинам Київщини, годувальники яких вирішили бути професійними військовими й стали на захист вітчизни. Голова Київської облдержадміністрації доручив керівникам районів та міст обласного значення при плануванні бюджету на 2017 рік розробити місцеві програми надання фінансової допомоги особам, бажаючим служити за контрактом.



Опубліковано: 18 листопада 2016 року
Поділитися