Хто захищає рідну землю, завжди перемагає!

28 жовтня у Білій Церкві відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди 73-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.  Саме на території України під час Другої світової війни 1941-1945 років відбулися ключові битви за визволення від нацизму народів європейського континенту.

 

Під час заходу згадали, що під час Другої світової війни в Україні  загинуло близько 3 млн воїнів, понад 2 млн українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території України було зруйновано понад 700 міст і 28 тис. сіл. Було перетворено на руїни 200 тис. промислово-виробничих споруд, знищено понад 16 тис. підприємств, зруйновано 40% житлових будинків, внаслідок чого близько 10 млн людей залишилися без даху над головою.

 

Битва за визволення України тривала 22 місяці.

 

Під час заходу пам'ять мільйонів загиблих в роки Другої Світової війни і тих, хто загинув за незалежність України сьогодні, вшанували хвилиною мовчання.

 

До меморіалу Слави та Вічного вогню учасники урочистого зібрання поклали квіти.

 

Під час заходу також пролунали пісні на патріотичну тематику.

 

У заході взяли участь: міський голова Геннадій Дикий, секретар міської ради Борис Смуток, заступник міського голови Ольга Настіна, представники структурних підрозділів міської ради, військовослужбовці, кадети, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Хто захищає рідну землю, завжди перемагає!


Опубліковано: 28 жовтня 2017 року
Поділитися