Хресна хода та мітинг у зв’язку з 26-ю річницею аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня в м.Біла Церква відбулася хресна хода до пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін» та мітинг у зв’язку з 26-ю річницею аварії на Чорнобильській АЕС.

 Виступаючи на мітингу міський голова В.Савчук наголосив, що подвиг здійснений білоцерківцями 26 років тому, є безсмертний, зазначив, що вже першого дня, коли сталась аварія на ЧАЕС, Біла Церква направила на боротьбу із трагедією своїх жителів.

 Міський голова також акцентував увагу на тому, що міська влада постійно приділяє значну увагу соціальному захисту білоцерківців, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та зазначив, що сьогодні в м.Біла Церква проживає понад 3 тисячі учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

 Міський голова В.Савчук висловив слова вдячності всім тим, хто ціною свого життя та здоров’я, захищав не лише Україну, а й всю Європу від екологічного лиха.

У заході взяли участь депутат Київської обласної ради І.Шилов (фракція Партії регіонів), депутати та члени виконавчого комітету міської ради, заступники міського голови, голова Білоцерківської райдержадміністрації А.Немна, настоятель церкви св.Покрови (УПЦ Київського патріархату) протоієрей М.Пауков, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Цього ж дня релігійними громадами міста були проведені молебні по тих, хто загинув чи помер внаслідок Чорнобильської катастрофи. 



Опубліковано: 26 квітня 2012 року
Поділитися