Інтерактивна конференція на тему: «Зміцнення безпеки через співробітництво»

14 листопада в м.Біла Церква відбулася інтерактивна конференція на тему: «Зміцнення безпеки через співробітництво» з питань співпраці між Україною та НАТО.

Міський голова В.Савчук наголосив на важливості проведення інтерактивної конференції в місті, оскільки жителі Білої Церкви, а особливо молодь, орієнтовані на Європу та європейські традиції. Відмітив, що даний захід сприятиме більш ширшому інформуванню білоцерківців щодо діяльності Північно-Атлантичного Альянсу, ролі партнерства НАТО в забезпеченні безпеки в світі та ін.

В ході інтерактивної конференції було обговорено ряд питань. Зокрема, Україна-НАТО: від інтеграції до співпраці; стратегія НАТО в сучасному світі,  співпраця Україна-НАТО; Естонія, як член Північно-Атлантичного Альянсу,  внесок країни в НАТО та отримані вигоди; Литовська Республіка – НАТО: досвід співпраці та ін.

В рамках заходу відбувся брифінг з учасниками інтерактивної конференції.

Перед присутніми виступили директор Офісу зв’язку НАТО в Україні М.Кожел,  Надзвичайний та Повноважний Посол Естонії в Україні Й.В.Сулєв Канніке, Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Ї.В.Ар’я Інкері Макконен, заступник голови місії Посольства Словацької Республіки в Україні М.Шафін, заступник голови місії Посольства Литовської Республіки в Україні М.Януконіс, підполковник, Аташе з питань оборони Посольства Литовської Республіки в Україні М.Квікліс,  полковник Генерального штабу Збройних Сил України В.Хохленко, директор Інституту Європейського Поступу Е.Ільїн.

В заході взяли участь  депутат Київської обласної ради (фракція Партії регіонів), ректор Білоцерківського національного аграрного університету А.Даниленко, заступник міського голови М.Антонюк, вчителі історії загальноосвітніх шкіл міста, студенти Білоцерківського національного аграрного університету, представники міських та регіональних ЗМІ.



Опубліковано: 14 листопада 2012 року
Поділитися