Інтегрування ВПО у Білоцерківську громаду

На жаль, через повномасштабне вторгнення росії наша держава зіткнулася не тільки із безпосереднім намаганням ворога порушити територіальну цілісність нашої країни, знищити національну ідентичність та культуру українців, а й отримала нові виклики. Зокрема, мільйони людей були вимушені стати переселенцями, частина з них є внутрішньо переміщеними особами.

Завданням громад, які дали прихисток ВПО, - підтримати та дати можливість повноцінного життя.

Як у Білоцерківській громаді допомагають внутрішньо переміщеним особам інтегруватися та знайти можливості для самореалізації, розповіла начальник відділу по роботі з внутрішньо переміщеними особами управління соціального захисту населення міської ради Юлія Сторчоус:

 

«Найдієвіший спосіб допомогти внутрішньо переміщеним особам інтегруватися у громаду - це надання їй можливості працювати. У Білоцерківській міській територіальній громаді діє програма підтримки внутрішньо переміщених осіб. Реалізація заходів програми здійснюється управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради.

У цьому році кошторис програми становив 1,5 млн грн, з яких 700 тис. грн було спрямовано на професійне навчання. Загалом у 2023 році навчання пройшло 55 осіб, з яких водії екскаватора - 10 осіб; водії категорії Б, С, Д- 45 осіб.

Проєкт також буде реалізовуватись і надалі, вже є 38 охочих пройти професійне навчання у наступному році. Це свідчить про те, що у внутрішньо переміщених осіб є бажання і потенціал вчитися, працювати та стати частиною Білоцерківської міської територіальної громади.

Варто зазначити, що професійне навчання - це не виключно курси водіїв, за бажанням особи можуть пройти навчання та здобути професію бухгалтера, перукаря, майстра манікюру та педикюру, кравчині. Цей перелік не є вичерпним.

Звертаю увагу, що взяти участь у програмі можна лише один раз.

Для того щоб скористатися можливістю проходження навчання, внутрішньо переміщена особа, яка досягла 18 років, має звернутися до Центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам у Білоцерківській міській територіальній громаді за адресою: м.Біла Церква, б-р Михайла Грушевського, 6 (приміщення Молодіжного Центру). Прийом проводиться з понеділка до п'ятниці з 09:00 до 17:30.

З надією дивимось у майбутнє і сподіваємось, що реалізація зазначеного заходу буде корисною як для ВПО, так і для громади в цілому. Тож запрошуємо всіх ініціативних і активних скористатися можливістю здобути нову професію».

 

До речі, Юлія Сторчоус сама є внутрішньо переміщеною особою з м.Херсон і проживає у нашій громаді ще з 2022 року, тому сама безпосередньо знає, як важливо для громадян мати підтримку та отримати роботу.

 


Опубліковано: 29 листопада 2023 року
Поділитися