«Інклюзивно-ресурсний центр №2» відзначає першу річницю створення.

01 червня у Білій Церкві відбулась святкова зустріч з нагоди першої річниці створення Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр №2».

За дорученням міського голови Геннадія Дикого, його заступник Катерина Возненко привітала усіх присутніх із подвійним святом - річницею створення центру та Всесвітнім днем захисту дітей. Вона наголосила на важливості створення таких центрів, де дітки з особливими потребами можуть навчитися чомусь новому, а міська влада буде максимально їх у цьому підтримувати.

До вітань також долучився начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик. Звертаючись до пристуніх він наголосив на тому, що діти – це наше майбутнє, майбутнє родини, майбутнє цілої держави. Максимальне завдання дорослих – зробити усе для того, щоб наші діти відчували себе захищеними. Саме тому, спільними зусиллями міської влади, педагогів і будівельників, які вклали душу і ресурс, було створено цей центр.

У святковому заході також взяли участь діти, які відвідували корекційно-розвиткові заняття та їхні батьки. Виконуючи цікаві завдання, вправи та ігри, дітлахи демонстрували присутнім, чого навчилися в центрі. Учасників свята також вітали директор ДНЗ №26 «Струмочок» Людмила Строкань, директор ТОВ «Білоцерківрозоптторг» Іван Павленко, голова громадської організації «Ми - особливі» Ніна Камінна. Побажали колективу подальшого розвитку, плідної взаємодії з батьками, навчальними закладами та органами влади, шани і поваги за допомогу дітям, що мають особливі освітні потреби та вручили діткам цінні подарунки.

Довідка. Заклад було створено згідно з рішенням Білоцерківської міської ради у серпні 2019, а вже 01 червня 2020 року відбулося урочисте відкриття комунальної установи Білоцерківської міської ради. Відповідно до нормативних документів, такі заклади обов’язково мають функціонувати у територіальних громадах один на 12 тис. дітей. У нашому місті дитячого населення більше 36 тис., а тому було прийнято рішення створити ще один Інклюзивно-ресурсний центр.

Розміщено комунальну установу на базі Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 – дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий клуб» Білоцерківської міської ради Київської області, оскільки саме ця школа є одним з перших закладів України, яка почала впроваджувати інклюзивне навчання в освітній простір.

Основною діяльністю центру є корекційна робота, комплексне вивчення особливостей та потреб кожної дитини, консультування навчальних закладів, батьків та їхніх дітей. Для цього в установі трудяться 6 педагогічних працівників: 2 вчителі-логопеди, практик-психолог, реабілітолог, дефектолог, під керівництвом директора закладу, дефектолога Райхель Світлани Олександрівни.

Головним завданням центру є проведення комплексної психолого – педагогічної оцінки розвитку дитини; визначення особливих освітніх потреб, надання консультативно – психологічної допомоги батькам, школам, інтернатним установам, а також проведення корекційно – розвиткових занять . За цей час проведено 300 комплексних оцінок та чимало  корекційно – розвиткових занять. Наразі послугами центру користуються близько 50 дітей.

«Інклюзивно-ресурсний центр №2» відзначає першу річницю створення.


Опубліковано: 01 червня 2021 року
Поділитися