Інформація про захворюваність на грип та ГРІ

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) - найпоширеніші інфекційні захворювання в світі, до яких люди сприйнятливі, незалежно від віку та  статі. ГРВІ —передаються повітряно-крапельним шляхом. Найбільша небезпека їх  полягає у тому, що ці інфекції  значною мірою знижують імунний захист організму, «відчиняють двері» бактеріальним інфекціям, сприяють загостренню хронічних захворювань.

 

Управлінням охорони здоров’я міської ради  здійснюється щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, станом на 17.11.2017 року, ситуація у Біла Церква стосовно захворювання на ГРВІ і грип є стабільною та контрольованою.

 

Як не захворіти.

 

Уникайте скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми. Уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань. Регулярно провітрюйте приміщення в якому ви перебуваєте і робіть вологе прибирання. Часто мийте руки. Вірусні частинки залишаються небезпечними цілодобово у запиленому, теплому, сухому середовищі.

 

Вакцинація – найбільш ефективний засіб захисту проти грипу. За інформацією Міністерства охорони здоров’я України з метою профілактики захворювання на грип в епідсезоні 2017- 2018 років можуть використовуватися вакцини, які мають державну реєстрацію та пройшли лабораторний контроль якості. Придбати такі  вакцини можна тільки за  рецептом лікаря в аптеці ПП «Фармед» за адресою: м. Біла Церква вул. Семашка, 9.

 

Профілактика грипу та ГРВІ

 

Їжте цитрусові,  молочні і кисломолочні продукти, тверді сири, відварну рибу, яловичину, моркву зі сметаною, родзинками або курагою. Вітаміни А, С, цинк та кальцій, що містяться в цих продуктах, попереджають застуди і полегшують їх лікування.

 

Бережіть ноги від переохолодження і вогкості.

 

Коли немає сильного вітру, одягніться тепліше і гуляйте, плавно вдихаючи і видихаючи повітря носом. Це допоможе зміцнити слизову носоглотки. 

 

Хотілося б відзначити, що будь-яке вірусне захворювання, перенесене "на ногах" може погано позначитися на вашому здоров'ї в майбутньому. У будь-якому випадку, при перших ознаках захворювання, необхідно звернутися до лікаря, здати всі необхідні аналізи і отримати рекомендації фахівця щодо  лікування. Пам'ятайте про те, що самолікування може призвести до небажаних наслідків та ускладнень. ЦІНУЙТЕ СЕБЕ І БУДЬТЕ ЗДОРОВІ !


Інформація від в управління охорони міської ради


Опубліковано: 20 листопада 2017 року
Поділитися