Інформація Білоцерківської місцевої прокуратури

Білоцерківською місцевою прокуратурою у співпраці з Управлінням захисту економіки в Київській області, слідчим відділом Білоцерківського ВП  ГУ НП у Київській області, Управлінням внутрішньої безпеки ДКВС Міністерства юстиції України викрито жінку у наданні неправомірної вигоди начальнику однієї із виправних колоній Київщини у сумі 2 500 тисяч доларів США за позитивне вирішення питання щодо застосування відносного її цивільного чоловіка умовно-дострокового звільнення.

 

Встановлено, що до виправної колонії для відбування покарання прибув неодноразово судимий 41-річний чоловік. У подальшому, засуджений звернувся до начальника державної установи, якому повідомив пропозицію надати неправомірну вигоду у вигляді коштів в сумі 2000-3000 доларів США за позитивне вирішення питання щодо застосування відносного нього умовно-дострокового звільнення від покарання.

 

Крім цього, засуджений повідомив посадовцю, що обіцяні кошти за «позитивне вирішення питання» принесе його 34-річна цивільна дружина.

 

Начальник державної установи звернувся із повідомленням до Білоцерківської місцевої прокуратури, за яким розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України.  

 

В суботу, 28 жовтня, цивільна дружина засудженого, на виконання попередніх домовленостей, звернулась до начальника виправної колонії та перебуваючи у його службовому кабінеті надала йому гроші в сумі 2500 доларів США.

 

У подальшому, після надання неправомірної вигоди зловмисницю затримано в порядку ст. 208 КПК України.

 

За вказаним фактом Білоцерківською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру засудженому та його спільниці за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб).  

 

Найближчим часом щодо підозрюваної застосовуватиметься запобіжний захід.


Білоцерківська місцева прокуратура


Опубліковано: 01 листопада 2017 року
Поділитися